Renova els panells d’informació de les pintures prehistòriques del jaciment de La Sarga, presenta la seua activitat didàctica en unes jornades i acull a un investigador de la Universitat de Cantàbria
El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó està duent a terme diverses iniciatives diferents en els últims dies. Després de la realització de la Jornada per a escolars sobre els enterraments i la mort al llarg de la història, ha seguit amb diversos treballs més entre els quals podem destacar la renovació dels panells d’informació de les pintures prehistòriques del jaciment de La Sarga i la presentació de la seua activitat didàctica en unes jornades a Guardamar del Segura. A més, acull a l’investigador de la Universidad de Cantabria, Antonio Higuero, que es troba aquests dies en el nostre museu realitzant les analítiques relacionades amb el seu projecte.
En primer lloc, cal ressaltar que davant el procés de deterioració dels panells del jaciment de La Sarga provocat per les inclemències meteorològiques en els últims anys, el personal del Museu els ha renovats. En ells podem trobar informació sobre els diferents tipus d’art prehistòric presents en els abrics i motius representats a peu de les pintures, per a aquells excursionistes que recorren aquest lloc. Així com els horaris de visita guiada els caps de setmana. Les pintures consten de la màxima protecció, en estar declarades Bé d’Interés Cultural, a més d’estar incloses en la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Es tracta d’un patrimoni molt important, al qual tots estan obligats a respectar.
Igualment el Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó ha presentat la seua activitat didàctica en una comunicació dins de les VIII Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents de la Comunitat Valenciana celebrades els dies 10 i 11 de novembre a Guardamar del Segura.
Finalment, cal indicar que l’investigador de la Universitat de Cantàbria, Antonio Higuero, es troba aquests dies en el nostre museu realitzant les analítiques relacionades amb el seu projecte “L’aportació de l’Arqueologia biomolecular a l’estudi de variacions alimentàries durant l’Edat del Bronze”. A través de la paleodieta, l’estudi li permetrà reconstruir la dieta d’aquelles persones que van viure en el jaciment arqueològic del Mas del Corral usant per a això mètodes científics. Les tècniques d’isòtops estables que empra es basen en el principi que el consumit durant la vida d’un organisme deixa “petjades” químiques en els teixits corporals. La presa de mostres ha sigut autoritzada per la Direcció General de Patrimoni Cultural.