El lema d’enguany és “La cultura, font de creació i aprenentatges en la Ciutat Educadora”. L’activitat “Teixint Xarxes Educatives”, tindrà lloc el dijous 30 de novembre a les 17.30 hores a la plaça de Dins.
Demà 30 de novembre celebrem una nova edició del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. El lema d’enguany és “La cultura, font de creació i aprenentatges en la Ciutat Educadora”. Per a la celebració d’enguany s’ha organitzat una activitat simbòlica: «Teixint Xarxes Educatives», en què participaran alumnes de l’Escola Municipal de Belles Arts, dels Conservatoris de Música i de Dansa i de l’Escola Municipal de Teatre. Es tracta d’una acció creativa i performativa que reivindica la importància de les diferents disciplines artístiques per al desenvolupament integral de les persones. Tindrà lloc el dijous 30 de novembre a les 17.30 hores a la plaça de Dins.
S’ha pensat en aquesta activitat seguint el lema d’aquesta edició. Alcoi com a ciutat educadora fomenta l’accés a la cultura, tot assegurant la igualtat d’oportunitats. Propiciem una educació artística de qualitat, que permeta el desenvolupament personal i col·lectiu. A Alcoi, la cultura i l’art constitueixen una via important d’inclusió social i d’empoderament. Són moltes les oportunitats artístiques que el municipi ofereix per tal de contribuir a la generació de noves sinergies i aprenentatges.
El 30 de novembre se celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, per a commemorar que, en aquesta mateixa data, en l’any 1990, es va proclamar la Carta de Ciutats Educadores durant el I Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona.
La RECE (Red Estatal de Ciudades Educadoras) es va fundar en 1994 com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores. La RECE està integrada en una estructura internacional: l’AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores).
Alcoi és membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, i per tant de la RECE, des del 31 de maig de 1996.
“És important tindre en compte que una ciutat educadora és la que pensa i que està pensada per a l’educació. No només des del punt de vista formal i acadèmic, sinó també buscat una educació per a totes les persones i per a tota la vida”, destaca el regidor d’Educació Alberto Belda.
“Quan fem una campanya de sensibilització estem educant, quan fem els pressupostos participatius, quan fem campanyes mediambientals… L’oferta formativa que té la ciutat, tant formal com no formal, és molt gran. Tenim Escola Oficial d’Idiomes, Escola d’Adults, Aules de la Gent Gran, Belles Arts, Escola de Teatre, entre d’altres. Això significa que una persona, tinga l’edat i la condició que tinga, pot formar-se durant tota la seua vida. La formació no es pot entendre com donar un títol d’especialització, la formació personal és molt més ampla. I és el que busquem fomentar amb totes les iniciatives que duem a terme”, conclou Belda.