Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Sant Joan

Sanitat destina 19 milions d’euros en 2024 a la millora de les infraestructures sanitàries en el Departament de Salut Alacant – Sant Joan d’Alacant

  • El conseller de Sanitat ha mantingut una reunió amb el gerent, Juan Antonio Marqués, i la resta de l’equip directiu
  • Sanitat incrementa en 1,5 milions d’euros el pressupost destinat a les obres d’ampliació de les urgències
  • Marciano Gómez destaca l’alt nivell d’equipament tecnològic de l’Hospital Sant Joan per al tractament de tumors

 

​​​​El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat durant la seua visita a l’Hospital Universitari Sant Joan d’Alacant “la important inversió que s’hi durà a terme durant el 2024 per a la millora de les infraestructures i l’equipament dels centres sanitaris d’este departament de salut, que preveu un pressupost de 19 milions d’euros, la qual cosa ens permetrà millorar l’atenció sanitària”.

Es tracta del pressupost que la Conselleria de Sanitat destinarà enguany per a la millora i l’equipament dels centres d’atenció primària i hospitalària del Departament.

Marciano Gómez ha mantingut una reunió amb el gerent del Departament de Salut de Sant Joan, Juan Antonio Marqués, i la resta de l’equip directiu, per a conéixer de primera mà la situació actual del Departament amb l’objectiu de posar en marxa les mesures necessàries per a respondre a les necessitats assistencials reals de la població de Sant Joan.

En este sentit, Marciano Gómez ha recordat que, actualment, “ja hem augmentat el pressupost en 1,5 milions d’euros més del que estava previst perquè l’ampliació de les urgències d’este hospital siga una realitat”. De fet, el pressupost ha passat dels 3,9 milions d’euros inicials als 5,4 milions d’euros actuals.

Pel que fa a esta obra de gran envergadura, el 20 de desembre passat es va posar en funcionament la quarta fase i en estos moments ja està en marxa la quinta, que comprén Radiologia, el triatge i la zona de crítics i aïllament. Posteriorment, es durà a terme la sexta fase, mitjançant la qual està prevista la instal·lació de tres consultes mèdiques comunicades entre si, una consulta per a Otorrinolaringologia i Oftalmologia, amb el seu equipament mèdic específic, i una consulta d’Infermeria.

D’altra banda, en el marc de millora del centre hospitalari està prevista l’ampliació i la remodelació de les urgències maternals i dels paritoris, a més de la reforma del bloc quirúrgic, que comptarà amb dos quiròfans nous, i s’ampliarà la Unitat de Cures Crítiques Quirúrgiques.

Quant a l’atenció primària del Departament de Sant Joan, el conseller ha indicat “la importància i el compromís d’oferir la millor assistència als 240.000 ciutadans adscrits al Departament, per la qual cosa està prevista la reforma i la millora de diversos centres sanitaris”.

Així, Sanitat preveu obres de millora o reforma al Centre de Salut de Gerona, ja iniciades l’any passat, al centre de Garbinet i El Campello; així com la millora de la climatització als centres de salut Cabo Huertas, Hospital Provincial Pla i Juan XXIII. D’altra banda, cal assenyalar el condicionament integral del Centre de Salut Xixona.

 

Referent en tractament de tumors

Segons ha destacat el conseller, “este hospital s’ha convertit en un referent en el tractament de tumors, ja que és l’únic hospital de la Comunitat Valenciana que disposa d’un servici de radiologia que compta amb quatre acceleradors lineals, la qual cosa permet que aplique tota classe de tècniques”.

En concret, durant l’any 2023 es van atendre 1.465 pacients en Radioteràpia Externa i 113 pacients en la Unitat de Braquiteràpia.

A més, en el Servici de Medicina Nuclear s’ha dut a terme la renovació de l’equipament tecnològic i l’adequació d’instal·lacions.

D’altra banda, el centre disposa de dos gammacàmeres híbrides d’última tecnologia amb les quals es poden fer simultàniament gammagrafies i TAC, així com un equip de SPECT-TAC.

Marciano Gómez ha puntualitzat “l’alt nivell en tecnologia i innovació en este centre, que ha anat implantant en determinats servicis recursos d’última tecnologia, la qual cosa l’ha convertit en un referent en alguns dels servicis assistencials, com és el cas del laboratori d’anàlisis clíniques, que ha aplicat la intel·ligència artificial i la robotització per a optimitzar l’assistència”.

De fet, el laboratori disposa d’un model avançat d’ajuda en el diagnòstic, de manera que en temps real calcula dades rellevants del pacient i consulta la seua història clínica. Actualment, este sistema té incorporats més de cent algorismes de les malalties més prevalents.

 


242