El taller es dirigeix a xiquets i xiquetes d’entre 7 i 14 anys i té per objectiu potenciar la seua autonomia, així com el seu pensament i esperit crític.
Des de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cocentaina, s’ha organitzat un taller d’estimulació, atenció i desenvolupament educatiu dirigit a xiquets i xiquetes d’entre 7 i 14 anys, el qual s’ha iniciat el dilluns 19 de febrer.
Les sessions tindran lloc els dimecres de 16 a 19:30 al Centre Social Real Blanc en sessions de 90 minuts i amb 8 grups per setmana.
L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és potenciar l’autonomia i el pensament crític entre els assistents, desenvolupar hàbits d’estudi, fomentar la capacitat d’aprenentatge autònom, utilitzar recursos i estratègies acadèmiques, dur a terme tasques cooperatives, augmentar l’expressió comunicativa mitjançant jocs col·lectius, debats o lectures; així com potenciar l’escola activa i crear valors d’equip i col·laboració en l’aula com el respecte, el suport, la tolerància i la comprensió.
Els mètodes d’aprenentatge estan basats en reptes i projectes amb diferents nivells de comprensió, entre els quals trobem matèries clau com els idiomes, l’aprenentatge lògic-matemàtic o, fins i tot, la cultura.
D’altra banda, els alumnes podran gaudir d’una metodologia activa, amb activitats conjuntes entre les quals cal citar el «foli giratori», el joc de simulació o el de «pega-li la volta», així com lectures amb pictogrames.
Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Serveis Socials, ha assegurat que, «amb aquesta iniciativa, volem estimular el pensament crític dels estudiants, desenvolupar el seu aprenentatge significatiu i involucrar-los com als protagonistes del seu propi aprenentatge. D’altra banda, aquest taller es du a terme amb finançament municipal a l’espera de poder rebre la subvenció del Pla Corresponsables de la Generalitat Valenciana. Des de l’Ajuntament de Cocentaina, continuarem apostant per donar resposta a les necessitats de les famílies contestanes i apostant per projectes per als nostres xiquets i xiquetes».