Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Mutxamel

Mutxamel presenta als càrrecs de 2024 i el seu cartell de festes

El passat 27 de Juliol, al parc el Canyar dels Portelles, van ser presentades les noves capitanias, el bàndol moro ostentat per la Comparsa Moros del Cordó i en el bàndol cristià per la Comparsa Mossàrabs.
Va ser una nit plena de màgia, on, Carlos Francisco Forner Blasco, María José Forner Blasco i Margarita García Pastor van ser presentats capitans cristians 2024. Per part del bàndol de la mitja lluna es va presentar capitans 2024 a Francisco Miguel Ramos Carrillo, María Ramos Ruiz i com a banderer Alejandro Ivorra Blasco.
El testimoni a aquestes noves capitanies va ser lliurat per part de les capitanies del 2023, ostentades per les Comparsa Abencerrajes i Comparsa Templaris.
L’acte de la presentació va ser un acte carregat d’èpica, amb una lluita d’espases per a començar l’acte, i l’emoció d’uns càrrecs que es van i altres que arriben on tot el Parc El Canyar dels Portelles va vibrar amb la música festera i amb el sentiment que la festa està cada vegada més a prop.
Per a culminar l’acte, van prendre la paraula Francisco Poveda, president de la Comissió de Festes de Moros i Cristians de Mutxamel i l’alcalde del municipi, Rafael García, tots dos van insistir en la il·lusió que arriben altres festes i van donar l’ànim a les capitanies entrants. Com a moment cim es va entonar l’Himne de Festes de Mutxamel, seguit d’un gran castell de focs artificials.
Francisco Poveda, president de la Comissió de Festes de Moros i Cristians comenta que “tots els anys volem innovar i fer una cosa diferent, la música, els vídeos i tot el que presentem intentem que no s’haja vist mai” i assegura que ja estan pensant que fer l’any que ve per a aquest acte que obri el cicle fester a Mutxamel.
Acaba la presentació, però queden un mes i unes setmanes plenes d’actes, com pot ser la gala dels 150 anys de la Comparsa Contrabandistes, a més de tots els actes que es repeteixen cada any com la donació de sang, la presentació del llibret o el dia de “La Senyal”, on les banderes ixen per primera vegada al carrer.
“Amb aquest acte donem principi a un cicle fester que ens ompli d’il·lusió i de ganes que arribe el dia 10 de setembre i veure la nostra rambla plena de música i color, a més, com no, de la pólvora”, acaba dient Poveda.
PRESENTACIÓ DEL CARTELL DE MOROS I CRISTIANS
Abans de la presentació, en la cercavila prèvia, es va fer un alt en el camí a l’Ajuntament de Mutxamel per a descobrir el cartell de les festes de 2024, que té com a títol “Els llums de la Festa” i és obra de la mutxamelera Loreto Sala.

239