Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Alcoi activa les mesures per l’avís d’altes temperatures

Com va anunciar el regidor de Salut Pública, Carles Sansalvador, s’ha impulsat la gratuïtat de piscines i transport públic i l’adaptació d’espais públics com a refugis climàtics en els moments que Generalitat decrete alerta roja.

Hui la Generalitat ha decretat l’alerta roja per altes temperatures a Alcoi, i per tant s’han activat les mesures anunciades en juny pel regidor de Salut Pública, Carles Sansalvador, per fer front a aquestes situacions. Com comenta el regidor, es pretén «pal·liar els efectes negatius que les temperatures extremes infligeixen a la població, especialment als grups de risc, com són la gent gran, els nadons lactants o xiquetes i xiquets menors de 4 anys, dones gestants o persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries».

Concretament, Sansalvador explica que l’entrada a les piscines municipals serà lliure fins a completar l’aforament durant el període d’alerta. D’igual manera, el transport urbà també serà gratuït, facilitant així el desplaçament a totes aquelles persones que necessiten desplaçar-se per motius laborals o personals.

A més, totes les biblioteques i museus municipals tindran horari d’estiu que arriba fins a les hores centrals del dia. Altres edificis municipals (Àgora i Centre Cervantes Jove) s’han adaptat com a refugis climàtics i també romandran oberts i disponibles mentre dure l’alerta.

Tal com recorda Sansalvador, «a més d’aquestes mesures, que hem pres gràcies al treball coordinat de moltes regidories, cal recordar a la població que durant aquestes alertes han de seguir les indicacions i recomanacions que facilita l’Ajuntament des del departament de Salut Pública».

 


175