Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Alcoi acull a la UME i col•labora en la lluita contra l’incendi declarat a Benasau

L’alcalde, vicealcalde, el regidor d’Emergències i el d’Obres i Serveis s’han desplaçat al punt de comandament avançat on s’han reunit amb la delegada del govern per coordinar el dispositiu

L’Ajuntament d’Alcoi està posant tots els mitjans disponibles per col·laborar en la lluita contra l’incendi que es va declarar ahir a Benasau i que ha provocat que desallotgen Penàguila.

 

 

Des de primera hora del matí l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el vicealcalde; Alexandre Cerradelo, el regidor d’Obres i Serveis; Jordi Martinez i el de Seguretat; Raül Llopis, estan en el Punt de Comandament Avançat on s’han reunit amb la delegada del Govern; Pilar Bernabé, per a coordinar el dispositiu i posar a la disposició de les administracions competents tota l’ajuda que l’Ajuntament pot prestar.

 

Cal ressaltar que la Generalitat Valenciana ha sol·licitat la intervenció dels soldats de la Unitat Militar d’Emergències (UME) per a les tasques d’extinció d’aquest incendi. Aquesta unitat va arribar en la matinada d’ahir a la nostra ciutat on l’Ajuntament ha habilitat l’Institut Pare Vitòria com el seu centre de coordinació. Ahir van ser rebuts per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el regidor d’Educació; Alberto Belda i el de Seguretat; Raül Llopis.

L’Ajuntament està treballant seguint tant el Pla Territorial Municipal enfront d’Emergències com el Pla d’Actuació Municipal enfront del Risc d’Incendis Forestals. Totes les brigades municipals estan col·laborant amb la UME per a facilitar-los tot el que necessiten. Igualment el Departament d’Emergències i Protecció Civil està coordinant les tasques contra l’incendi. ACIF, l’agrupació contra incendis forestals d’Alcoi, també està treballant contra l’incendi.

Així mateix s’ha posat a la disposició dels municipis afectats una cuba amb aigua per a ajudar en el procés de neteja contra la cendra.

A més de l’ajuda de la UME, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha declarat la Situació 2 del Pla Especial Enfront del Risc d’Incendis Forestals (PEIF), que es dona quan un incendi pot afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal.

“Des de l’Ajuntament estem treballant per a col·laborar en tot el possible en la lluita contra aquest incendi i col·laborar amb els municipis afectats als quals els traslladem tota el nostre suport i solidaritat en aquests moments tan complicats”, ha ressaltat Toni Francés.


182