Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

L’Ajuntament considera que el servici d’autobús urbà i interurbà ha de ser millor

L’any vinent es traurà a licitació el nou contracte de l’autobús urbà i la Regidoria ha consultat a la ciutadania sobre les millores que s’hauria d’implementar.

 

La Regidoria de Transport Públic de l’Ajuntament de Xixona està treballant en la millora del servei que oferix l’autobús urbà, de cara a la redacció i adjudicació d’un nou contracte l’any vinent, que és quan finalitza la concessió actual.

 

 

L’edil responsable, María Teresa Carbonell, ha explicat que “amb l’objectiu d’adequar eixa nova adjudicació a les necessitats de les persones usuàries, tenim oberta una consulta pública perquè qui ho desitge puga donar-nos la seua opinió sobre el servei i ajudar-nos a saber què es pot millorar”.

El qüestionari està encara disponible en la pàgina web municipal. Amb els resultats que s’obtinguen el següent pas serà crear el projecte de nou contracte, que haurà de ser aprovat pel ple i en el qual la regidora Carbonell avança que s’apostarà “per la millora dels horaris i la senyalització, i per fer que l’autobús urbà siga més sostenible”.

En el capítol de millores, la Regidoria s’ha avançat a este nou contracte i ja ha encarregat la col·locació de pals informatius en les parades, que siguen més clars i visibles i estiguen actualitzats.

El servei, que unix el centre i els barris de Xixona, realitza més de 100.000 viatges anuals i té un preu bonificat per l’Ajuntament de només 0’25 € per trajecte, amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic i ajudar al medi ambient, reduint el gasto en combustible i la contaminació que comporten els vehicles particulars.

A més, la Regidoria de Transport Públic també ha mantingut reunions amb l’empresa que gestiona l’autobús interurbà per a realitzar millores i adequar este transport a les necessitats del municipi. Per a este estiu s’ha aconseguit retardar l’eixida des d’Alacant a les 20:30 hores, mitja hora més tard que abans. “És important aclarir que l’Ajuntament no és qui gestiona l’autobús interurbà, que depén de la Generalitat, i que el que nosaltres fem és reivindicar un millor servei, que hi haja més connexions directes amb Alacant i que augmente la freqüència”, afirma María Teresa Carbonell.

 


173