Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Comunitat Valenciana Generalitat Valenciana

El Consell ha aprovat el nou decret llei que regula les vivendes d’ús turístic dins de l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Esta nova normativa pretén millorar la regulació de les vivendes d’ús turístic ajustant-la a la realitat de l’oferta i de la demanda actual. L’objectiu és dotar d’una normativa específica a les vivendes d’ús turístic, que oferisca seguretat jurídica, tant a les persones usuàries, als titulars de les vivendes turístiques, com a tota la societat en el seu conjunt.

 

La proliferació d’esta modalitat derivada de diversos factors, fonamentalment de l’economia de les plataformes, ha suposat el seu increment exponencial i descontrolat en determinats àmbits, la qual cosa determina la necessitat d’adoptar mesures urgents per a posar fre a un fenomen que, de no actuar immediatament, pot generar problemes que s’agreugen exponencialment.

Este decret llei modifica la normativa reguladora de les vivendes d’ús turístic de la Comunitat Valenciana en vigor, recollides en la Llei 15/2018, de turisme, oci i hospitalitat i el Decret 10/2021 que regula l’allotjament turístic de la Comunitat Valenciana.


183