Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

Ibi rep 50.000 euros de la Diputació per a l’Estació Biològica- Jardí Botànic de Torretes

La quantia pertany a l’anualitat 2024 i va destinada al manteniment i conservació de les instal·lacions.

L’Ajuntament d’Ibi ha rebut de la Diputació d’Alacant la subvenció pertanyent a l’anualitat 2024 i que consta de 50.000 euros, destinats, principalment, al manteniment i conservació de les instal·lacions de l’Estació Biològica- Jardí Botànic de Torretes d’Ibi, amb la qual també s’ha contractat tres persones per a fer aquests treballs en les 54 hectàrees de l’Estació i millorar les 3 hectàrees de col·leccions botàniques que les es disposa. Aquests contractes s’estendran fins al pròxim 31 d’octubre d’aquest mateix any.

 

 

Les labors, que ja s’han iniciat, consten de desbrossaments; manteniment i conservació dels sistemes de reg; conservació i manteniment dels quadres de col·lecció existents, labors de poda i retallada de vegetació; conservació de murs de maçoneria tradicionals existents en la zona i arranjament del clos dels recorreguts de les diferents col·leccions.

L’àrea de Medi ambient de l’Ajuntament d’Ibi i la Universitat d’Alacant recorden a la ciutadania i visitants que l’horari d’estiu per a visitar les instal·lacions és de dilluns a divendres, de 8.00 h a 14.00 h, i dissabtes i diumenges, de 10.30 h a 12:00h. I que, a més, es poden concertar visites guiades els caps de setmana. S’han adaptat els horaris d’obertura a la climatologia d’estiu perquè els visitants puguen aprofitar i gaudir de les instal·lacions i col·leccions quan les condicions són més suaus i resulta més agradable endinsar-se en qualsevol dels recorreguts botànics disponibles.


234