Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

Programa Bon Dia Directe Especial Festes Xixona 2024

Hui, dimecres 21 d’agost, els oferim en directe el programa Bon Dia Directe Especial Festes de Xixona 2024 des del Ajuntament de la localitat, on hem pogut parlar amb diferents protagonistes de la festa, a més de conèixer la seua història, entre moltes altres sorpreses.

 

1ª part:

 

2ª part:

 

3ª part:

 

Carmen Cremades, disseny cartell festes

 

Javi Ivànyez, pregoner 

 

Regidor Festes, Marcos Ros

 

Alcaldessa, Isabel López 

 

 

Jonatan Gras, president Federació Sant Bartomeu i Sant Sebastià 

 

 

 Festers de l’any, Montse Jerez i Alfredo Sirvent

 

Els protagonistes de les festes de Xixona ens expliquen com viuen les hores prèvies

Amb motiu de l’emissió des de Xixona del programa Bon Dia Directe, hem parlat amb algunes de les persones que fan la festa i la tradició del poble xixonenc: la Unió Musical de Xixona, els ambaixadors juvenils, el grup de danses, el castell amb el cronista oficial de la localitat i alguna sopresa més. 

Ens colem en l’últim assaig de la Unió Musical de Xixona abans de l’inici de les festes, des d’un marc incomparable, un mas a La Carrasqueta. 

 

També ens hem colat en l’últim assaig de l’ambaixada juvenil. Esta iniciativa va nàixer en 2015 de la mà d’Alfons Zaragoza, qui fou ambaixador moro durant 10 anys. L’objectiu és garantir el relleu generacional en les ambaixades adultes, però també donar veu en la festa a la joventut xixonenca. 

 

 

Per a conéixer més a fons la tradició xixonenca, hem visitat la seu del Grup de Danses de Xixona. Allí, Marisol Sirvent ens ha fet una classe magistral sobre com és la indumentària clàssica i tradicional de Xixona, la que este grup utilitza en els seus espectacles i que han recuperat a poc a poc perquè no es perda. 

 

Si visitem Xixona i amb motiu de les festes de Moros i Cristians, és imprescindible una visita al seu Castell. El cronista de la ciutat, Bernardo Garrigós, ens explica la història de la fortificació i totes les llegendes que hi ha al voltant. 

 

 

També hem parlat amb la Policia Local perquè ens explique com és el dispositiu de seguretat que han preparat per a les festes de Xixona 2024. 

 

I no podíem deixar de banda la polèmica d’enguany amb la processó dels patrons Sant Bartomeu i Sant Sebastià. En esta connexió expliquem els motiu i també preguntem el veinat que n’opina. 

 

 


245