Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

L’Ajuntament d’Ibi presenta el nou contracte de Servei de Neteja Viària per a la localitat

Avui s’ha presentat a l’Ajuntament d’Ibi l’inici del nou contracte de Servei de Neteja Viària de la localitat, l’empresa adjudicatària de la qual ha resultat Urbaser, S.A, per un import d’1.279.789,99 euros. La duració del contracte s’ha condicionat a la finalització de l’actual contracte de recollida de residus sòlids, prevista al juny 2025, per a possibilitar la licitació conjunta de tots dos serveis amb la finalitat d’obtenir sinergies en la prestació conjunta de tots dos servei, el de neteja viària i el de recollida de residus.

 

 

La posada en marxa del nou contracte es fa coincidir amb l’inici dels actes de les festes de Moros i Cristians i contempla millores substancials que ajudaran notablement a la millora de la neteja en la localitat. Es comptarà amb millores destinades a la neteja de polígons industrials, ja que en el contracte anterior s’actuava únicament els dissabtes. D’aquesta manera, amb el nou contracte, es continuaran fent treballs els dissabtes i es reforçaran amb neteges diàries en horari nocturn, i així facilitar l’execució dels treballs en els horaris de menor trànsit en el polígon.

Unes altres de les millores incloses estan basades en els mitjans humans i materials que es destinaran a les tasques de neteja en esdeveniments, incloent-hi escombradora sobre camió, lavabos portàtils i contenidors per a esdeveniments, tant per a fracció reste com per a la recollida selectiva d’envasos. Hi haurà millores en la neteja d’embornals, amb nou vehicle inclòs; millores en els aigualejos i neteges d’orines amb equip hidrolimpiador d’alta pressió i fregadora autopropulsada; millores destinades als desbrossaments mitjançant l’ús de deshidratador de males herbes i també les destinades al manteniment de papereres. A més, com a màxima novetat s’inclou una moto aspiradora d’excrements per a gossos.

Una cosa important a destacar és l’especial cura que es tindrà amb els parcs i zones infantils, amb una major dedicació en la seua neteja. Les condicions laborals de la pròpia plantilla de treballadors també ha tingut canvis com la millora salarial de les persones operàries de la neteja, millores en els dies de descans i millor conciliació entre la vida laboral i personal, així com l’increment de la plantilla amb 8 persones més.

Aquest mateix matí l’alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco, al costat del tinent d’alcalde de Serveis Públics, Elio Verdú, els responsables de l’empresa adjudicatària del servei, URBASER, així com personal tècnic municipal i membres de la Corporació Municipal, presentava a peu de carrer el nou contracte amb l’assistència de treballadores i treballadores i la maquinària que s’ofereix amb el nou servei.

Elio Verdú, tinent d’alcalde de Serveis Públics, explica que “estem molt contents d’haver pogut per fi donar eixida al nou contracte. Som conscients de les necessitats que la localitat té en aquests moments respecte a la neteja i manteniment i estem desitjant posar-ho en marxa #al més prompte possible, amb un servei reforçat quant a personal i nova maquinària”. D’altra banda, l’alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco, demana la col·laboració ciutadana ja que “la cura de la localitat també depèn de la col·laboració ciutadana i és important poder comptar amb el compromís de tots i totes per a cuidar dels carrers, de les voreres, dels parc, perquè es faça bon ús de les papereres, dels contenidors, s’arrepleguen els excrements dels animals i entre tots aconseguim l’Ibi que volem”.


190