Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

Els xiquets i les xiquetes, protagonistes en el segon dia de les festes d’Ibi (Actes 14 de setembre)

Després de la gran entrada Cristiana i Mora d’ahir, hui ha sigut el torn dels més menuts de la casa, però abans d’això, va tindre lloc el tradicional acte de la visita a la Residència d’Ancians.

 

A continuació, els xiquets i les xiquetes festeres, de totes les comparses, han participat hui en l’Entrada Infantil, un esdeveniment per a donar-los visibilitat i que se sentisquen que formen part de la festa com els adults. 

A les 11 del matí, els xiquets i les xiquetes s’han concentrat en el cantó del carrer Murillo amb l’avinguda Joaquín Vilanova. Des d’allí ha arrancat l’entrada 15 minuts després, una entrada que ha transcorregut per eixa avinguda, el carrer de Les Eres i, finalment, la Plaça de l’Església.

 

1ª part:

 

2ª part:

 

Al finalitzar esta entrada infantil, s’ha celebrat l’entrada del Contrabando, front al Castell de festes, amb les comparses Contrabandistes i Maseros com a protagonistes.

 

 

Ja a la vesprada, tenia lloc l’Alardo i l’Ambaixada Mora.

Alardo 1ª part :

 

 

Alardo 2ª part:

 

Ambaixada Mora:

 

A més, el segon dia de les festes de Moros i Cristians d’Ibi ha sigut un dia farcit d’actes, però cap tan emocionant com el de l’Ofrena de flors a la patrona, la Mare de Déu dels Desemparats. 

 

1ª part:

2ª part:

3ª part:

 

L’acte ha començat a les nou de la nit, des de la Rampa de Santa Lucía, en un recorregut que ha acabat en l’antiga Fábrica Rico. Pels carrers d’Ibi s’ha pogut vore l’emoció que este acte provoca entre la comunitat festera, ja que sempre és un dels més especials. 

 

Al finalitzar l’ofrena, el retor ha oferit una oració i un cant a la Reina Bendita, tot just baix del monument.


132