Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Comunitat Valenciana L´ALCOIÀ

Mazón destaca el sector del joguet com a “vital” per a l’activitat econòmica i el foment de l’aprenentatge

Defén la necessitat de garantir “productes segurs i sostenibles” i reivindica el sector de la Comunitat Valenciana que “ve amb els deures fets”

Ressalta el compromís del Consell contra les falsificacions amb accions com l’increment de les sancions econòmiques per infraccions molt greus fins al milió d’euros per a “defendre les empreses de la competència deslleial”

Reitera el compromís del Consell amb l’educació pública i de qualitat com un dels pilars centrals de la seua acció de govern i ha posat com a exemple la gratuïtat en l’educació de 0 a 3 anys

 

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha qualificat el sector del joguet com a “vital” per a la Comunitat Valenciana perquè es constituïx com a “motor econòmic per a la generació d’ocupació i riquesa”, a més de pel seu impacte per al foment de la imaginació i l’aprenentatge en la societat.Així ha reiterat el compromís del Consell amb l’educació pública i de qualitat “com un dels pilars centrals” de la seua acció de govern i ha posat com a exemple la gratuïtat i universalitat en l’educació de 0 a 3 anys que fomenta “la conciliació, la corresponsabilitat i l’estimulació cognitiva”.

Respecte d’això, ha enaltit el paper dels joguets en “l’educació i l’ensenyament dels més xicotets per a aconseguir una societat millor mentres juguen i es divertixen”.

Igualment, s’ha referit a la importància de la seguretat en la fabricació de joguet i ha defés la necessitat de “garantir que els productes no solament siguen innovadors i de qualitat, sinó també segurs i sostenibles” per a continuar sent referents en el mercat nacional i internacional.

En este sentit, ha afirmat que el sector del joguet en el nostre territori “ve amb els deures fets”, però ha alertat que “gran part del problema ve de l’exterior”.

Per això, ha ressaltat el compromís del Consell contra les falsificacions “per a assegurar el futur del sector” amb iniciatives com la pròxima modificació de l’estatut dels consumidors en la qual s’incrementen les sancions econòmiques per infraccions molt greus fins al milió d’euros “per a defendre les empreses valencianes davant de la competència deslleial i protegir les famílies de la Comunitat Valenciana”.

De la mateixa manera, ha agraït a l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguet (AEFJ) la labor exercida durant estos anys i la seua capacitat per a “adaptar-se i crear joguets més avançats que permeten als xiquets conviure amb ferramentes que usaran en el seu futur”. Així mateix, ha destacat “la qualitat, la sostenibilitat i la innovació d’un sector estratègic a la Comunitat Valenciana”.

Premi al Millor Joguet

L’AEFJ organitza estos guardons que, a més de reconéixer el millor joguet en cada una de les categories tradicionals de joc, premia els que aporten valors d’igualtat, sostenibilitat i que pretenen canviar el món. Els Premis Millor Joguet 2024 han batut un rècord d’inscripció de productes i en esta edició inclouen 120 jocs i joguets de 37 empreses associades.

• Millor Joguet: Prismàtics multimèdia, naturalesa i aventura de Vtech
• Millor Joguet per a un món sostenible: Col·lecció Korko Toynamics (Toynamics)
• Millor Joguet per a canviar el món: Lego Braille Brics (Lego)
• Millor Joguet per a la igualtat: Pilar la Inventora de Paola Reina
• Millor Joguet en la categoria de jocs: Cities (Devir)
• Millor Joguet en la categoria de construcció: Storage Box (Vtech)
• Millor Joguet en la categoria de primera infància: Poe de Famosa
• Millor Joguet en la categoria de joguets electrònics: Prismàtics multimèdia, naturalesa i aventura (Vtech)
• Millor Joguet en la categoria de vehicles radiocontrol i pistes: Playset Mini Scorpion (Spin Master)
• Millor Joguet en la categoria d’art i manualitats: Nano Crafts, estudio de diseño (Bizak)
• Millor Joguet en la categoria d’imitació, llar i entorn: Karaoke Party Edition (WorldBrands Trendix)
• Millor Joguet en la categoria de figures d’acció: Fisher-Prise Imaginext Star Wars Darth Vader (Matel)
• Millor Joguet en la categoria nines: Nenuco Cuida y Recicla (Famosa)


139