Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Mutxamel

Mutxamel a Escena puja el teló de la seua 10a edició amb quatre obres de diverses temàtiques i interpretació artística

El certamen de teatre amateur arranca el divendres 4 d’octubre i conclourà el 27 del mateix mes amb la Gala de lliurament de premis d’aquesta edició del concurs.

Mutxamel a Escena compleix la seua desena edició i obri el teló a una nova convocatòria per a donar rellevància al teatre amateur i a tots les companyies i elenc d’actors i actrius que treballen i donen vida a aquesta tipologia d’art dramàtic.

El certamen començarà el divendres 4 d’octubre a les 20.00 hores amb l’obra “Neuras”. La companyia madrilenya “Twister Teatre” posarà en escena aquesta proposta artística que narra 24 hores de la vida d’una “típica” família de classe mitjana en la qual no passa absolutament res i alhora passa absolutament tot.
La interpretació, a la qual donen vida cinc personatges, és el reflex de l’interior de l’ésser humà, i de sensacions com la por, les inseguretats, les contradiccions, els desitjos, les passions, els desvaris, els monòlegs interns; en definitiva, les sensacions que envaeixen cada dia a l’ésser humà. L’entitat artística de Rivas Vaciamadrid compta amb 14 anys de trajectòria a la seua esquena i va ser fundada per María Otero amb alumnes de l’escola municipal de teatre d’aquest municipi.

 

Les actuacions continuaran el divendres 11 d’octubre a les 20.00 hores amb la posada en escena de “Desmuntant a Nora, una veritable dona”. La companyia “L’Esglai Teatre” posarà en escena aquesta obra en la qual el personatge principal, Nora, és una dona aparentment feliç atrapada en l’estricta moral de la
Noruega de l’últim terç del segle passat amb una vida no exempta d’un cert misteri. Sota una imatge familiar harmònica i d’acord amb els costums de l’època, Nora es veu envoltada de personatges que la intentaran utilitzar al seu gust per a aconseguir tot tipus d’interessos personals, amor, diners, estatus. Sis
personatges s’encarregaran de fer que Nora es reivindique com a dona i trenque així amb les rígides estructures familiars de l’època.

El divendres 18 d’octubre a les 20.00 hores, l’obra “Atracament a les tres” serà la protagonista de la jornada. La companyia il·licitana de teatre aficionat Tot sobre Eva. Atracament a les tres és un espectacle fresc i divertit que combina el teatre d’humor amb la dansa i les cançons en directe. És una adaptació del
director de la companyia il·licitana, Vicent Bonmatí, basada en la versió teatral que Blanca *Suñen va realitzar sobre el clàssic del cinema espanyol escrit per Pedro Masó.

El dissabte 19 a les 20.00 hores serà el torn de “Una carretera sense arbres” de la “*Associació Cultural Lluna Plena Teatre”. Una obra en la qual Isabel i Gerard viatgen amb cotxe cap a casa de la seua filla, Clara, que ha decidit traslladar-se a un poble costaner del País Valencià. El seu cotxe els deixa tirats
en el camí un fet que farà que tots els seus problemes, acaben eixint a la llum en aquesta carretera envoltada d’arrossars, on esperen que una grua els rescate.

Les quatre obres competiran per alçar-se amb els guardons que s’entregaran el 27 d’octubre en una Gala plena de sorpreses a càrrec de Improvivencia i en col·laboració amb Cinétika.
Totes les obres es realitzaran en a l’Auditori de la Casa de Cultura de Mutxamel i l’entrada serà gratuïta fins a completar aforament.

La regidora de Cultura, María Loreto Riera, ha destacat “estem molt il·lusionats amb aquesta desena edició del certamen. Haver complit 10 anys és tot un assoliment i ens fa sentir molt orgullosos de tot el treball realitzat durant aquest temps amb la finalitat de donar suport al teatre amateur. Esperem que la gent gaudisca de les obres i valore positivament el treball de les companyies”.

 

 

Cinétika, 10 anys donant vida al teatre amateur a Mutxamel

La companyia de Teatre Amateur de Mutxamel, principal impulsora al costat del consistori local de Mutxamel a Escena, compleix també el seu desé aniversari.
Deu anys en què s’ha implicat per impulsar l’art dramàtic en el municipi a través de la seua escola de teatre; però també al costat de l’àrea de cultura municipal, realitzant diferents col·laboracions perquè el teatre siga reconegut a nivell local i forme part de l’àmbit cultural del municipi amb la rellevància que mereix.

 

L’alcalde de Mutxamel, Rafael García Berenguer ha ressaltat “el paper que des de la regidoria de Cultura s’ha realitzat al llarg de tots aquests anys per a donar la importància que el teatre amateur mereix. Soc un amant de la cultura en tots els seus vessants, però sens dubte, l’art dramàtic sempre ha sigut una de
les meues passions, és per això que en els anys que he estat al capdavant de l’àrea de Cultura sempre he treballat per engrandir el certamen, donar-lo a conéixer i consolidar-lo perquè el teatre amateur siga reconegut com mereix”. Ha agraït” la labor de l’escola municipal Cinétika i a la Federació de Teatre Amateur
per recolzar aquesta convocatòria des de l’inici i ajudar el consistori municipal a engrandir-la i que siga una cita reconeguda en el calendari de certàmens d’aquesta tipologia”.

Gabinet de Comunicació Ajuntament de Mutxamel

 

 


136