Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La Universitat d’Alacant dona la benvinguda al nou curs acadèmic amb una setmana plena d’activitats

S’han programat fins a vint-i-quatre activitats organitzades per diferents vicerectorats i serveis de la UA entre el 24 i 25 se setembre per a donar a conèixer l’àmplia oferta de serveis i oportunitats que ofereix la institució acadèmica

La Universitat d’Alacant (UA) es prepara per a rebre els nous estudiants amb una sèrie d’activitats dissenyades per a facilitar-los la integració i donar-los a conèixer l’àmplia oferta de serveis i oportunitats que ofereix la institució acadèmica. La Benvinguda a la UA, que se celebrarà del 24 al 29 de setembre, inclourà una varietat d’esdeveniments lúdics, culturals i esportius.

La inauguració de la Benvinguda UA 2024-25 tindrà lloc el 24 de setembre a les 11.00 hores a la porxada de l’edifici Biblioteca General a càrrec de la rectora, Amparo Navarro. Aquest mateix dia, els estudiants tindran l’oportunitat de participar en activitats com: «Descobrir el campus», el «Water Pong» i els «Dards de la sort», organitzades pel Consell d’Estudiants (CEUA) en el seu estand situat a la porxada de l’edifici de la Biblioteca General. A més, s’hi podrà recollir la Guia d’estudiants 2024-2025.

El 24 de setembre també es durà a terme una xarrada titulada «El camino del emprendimiento como estudiante en la Universidad de Alicante», d’11.00 a 12.30 h a la sala multimèdia de la Mediateca de la Biblioteca General, organitzada pel Centre d’Ocupació de la UA. El mateix dia, el Servei de Llengües proposa un taller d’estampació de samarretes amb versos de cançons i el dia 25 organitza la ruta «El campus de la UA musicat».

Paral·lelament, el MUA celebrarà el seu 25è aniversari amb «Fes-te una foto al MUA», disponible el 24 i 25 de setembre de 09.00 a 20.00 hores o l’activitat protagonitzada per l’artista multidisciplinari Rubén GoMo (Radioboy+), també tots dos dies, que convidarà el públic assistent a participar en la creació d’una obra artística col·lectiva.

La Biblioteca Universitària donarà la benvinguda al curs 2024-2025 amb l’activitat «De calaix en calaix» i el sorteig d’un Ipad 2022 de 10,9 i 256 gb, valorat en més de 500 €. La Defensoria Universitària també se suma als actes de Benvinguda UA amb l’activitat «Cinc pals …, cinc anelles …, una distància prudencial i… a sumar punts!».

El 25 de setembre, el Servei d’Esports organitza un seguit d’activitats en les quals l’estudiantat podrà assistir a una exhibició de rugbi d’11.00 a 12.30 hores a la porxada de l’edifici Biblioteca General, així com a una sessió d’escalada d’11.00 a 13.00 hores a les instal·lacions esportives. També hi haurà una exposició d’embarcació de rem i pràctica de rem ergomètric de 10.00 a 14.00 hores en un lateral de la Biblioteca General o una exhibició de balls de saló de 12 a 13.30 hores.

El mateix dia, a les 13.00 hores, s’inaugurarà la Mostra d’Arts Visuals de la Plataforma InteractUA al MUA, vestíbul de la sala El CUB. A la vesprada, de 19.00 a 22.00 hores, se celebrarà el Concert de Bandes Emergents de la Plataforma InteractUA al Racó dels Poetes, davant de la Torre de Control del campus.

El 27 de setembre, el campus de la Universitat d’Alacant acollirà la Nit Europea de la Investigació-European Researchers’ Night 2024, organitzada pel Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica.

Per a tancar la setmana de benvinguda, el 3 d’octubre a les 20.30 hores, se celebrarà el Concert de Benvinguda a la UA 2024-25 a l’amfiteatre de l’aulari II, amb la participació d’Aiko el grup i La 126. L’obertura de portes serà a les 19.30 hores i l’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

La Universitat d’Alacant convida tots els seus estudiants a participar en aquestes jornades de benvinguda per a començar el nou curs acadèmic amb energia i entusiasme.


133