Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Alcoi viurà aquest diumenge la tradicional Romeria a la Font Roja

La celebració és d’Interés Turístic Provincial i es realitza com homenatge del poble d’Alcoi a la seua patrona, la Mare de Déu dels Lliris

Aquest diumenge 22 de setembre tindrà lloc la Romeria a la Font Roja, dins dels actes de celebració de la Festivitat de la Mare de Déu dels Lliris. És una celebració és d’Interés Turístic Provincial.

Després de la ‘Despertà’ que és a les 6, quaranta-cinc minuts després, a les 6.45 hores començarà la Romeria des de la Real Parròquia de Sant Maure i Sant Francesc, amb la Imatge Pelegrina de la Mare de Déu. Al pas de la Mare de Déu pel cementeri, es resa un respons en memòria dels difunts. Durant la Romeria, la filà Muntanyesos i la filà Aragonesos serviran timonet.

Està prevista de la Mare de Déu a la Font Roja a les 10.30 hores, quan es farà la recepció.

A les 12 serà la Missa davant del Santuari. Participa El Cor d’Alcoi. Actuaran la Casa de Andalucía i hi haurà una dansà popular organitzada pel Grup de Danses Carrascal.

Cal destacar que un any més hi haurà servei d’autobusos amb eixides des de les 6.30 fins a les 16 hores cada 20 minuts. L’eixida serà des del carrer Sant Tomàs. El preu és de 2 euros per persona a excepció de les persones jubilades i els menors de 4 anys, que tindran el viatge gratuït.

Prèviament, demà dissabte serà l’Eucaristia a les 18.30 hores i la posterior ofrena de flors a les 20 hores.

Aquest són actes que per raons històricament consolidades, tenen un valor cultural assumit comunitàriament que transcendeix al seu origen religiós i fins i tot ha fet que la Romeria siga declarada d’Interés Turístic Provincial.


129