Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Ibi

Ibi serà present en la VI edició d’Alacant Gastronòmica, la major fira experiencial d’Espanya

La localitat acudirà a la fira gastronòmica amb una representació d’excel·lència i hostaleria iberuda, sota el paraigua de “Assaboreix Costa Blanca”.

Un any més, l’Ajuntament d’Ibi, a través de la regidoria de Turisme, i acompanyat per una representació de l’hostaleria de la localitat, acudeix a Alacant Gastronòmica el pròxim cap de setmana, des del divendres 27 al dilluns 30 de setembre, en el recinte firal d’IFA (Fira Alacant). En la inauguració, el divendres 27 de setembre, presidida pel President de la Generalitat, Carlos Mazón; al costat del president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, i altres autoritats, estarà l’alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco, acompanyat per la vicealcaldessa i tinenta d’alcalde de Turisme, Aitana Gandia i la Diputada autonòmica i tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Nuria Pina.

Alacant Gastronòmica ofereix poder experimentar, menjar, beure, catar i aprendre de la mà dels millors experts en gastronomia, amb tastos i degustacions gratuïtes, fins i tot la possibilitat de comprar milers de productes a preu de fira, a la qual assistiran més de 120 Estreles Michelín i Sols Repsol, més de 250 expositors, desenes de ponències, tallers,… per a tots els públics, en els seus més de 36.000 metres quadrats. Un certamen que tornarà a situar a Alacant com a referent internacional en el camp de la gastronomia, cuina i alimentació durant quatre jornades, en les quals s’acostarà els secrets de l’alta cuina a totes les persones assistents.

Ibi estarà situat en el Pavelló 2 d’IFA, en el qual es trobarà l’estand institucional, dins de l’espai Assaboreix Costa Blanca, des del qual s’oferirà a visitants l’oferta gastronòmica local, a través de tres grans hostalers iberuts que, durant el desenvolupament d’aquesta edició, realitzaran showcookings, mostrant al públic la gastronomia pròpia local, la tradició i els productes de proximitat.

El cuiner Ricardo Moltó, del restaurant RQR, serà present el divendres 27 de setembre, a les 12.15 h, amb “Xicotetes bocades de la muntanya alacantina”: Croquetes d’aladroc, ‘Sagí’ amb herbes autòctones de la muntanya alacantina i Pericana. El diumenge, 29 de setembre, el món sushi es donarà cita a Alacant Gastronòmica de la mà d’Isabel Beneyto, del Servei d’àpats Blanc i Negre, amb el “Sushi casolà amb productes de la terra alacantina”, a les 10.45 h. A més, Blanc i Negre posarà a la venda, durant tota la jornada, les safates de sushi, llonganissa de Pasqua, sagí i sobrassada. I el dilluns, 30 de setembre, la Taverna d’Origen, amb Luis Camacho al capdavant de “La interpretació de la muntanya alacantina en un arròs caldós”: arròs caldós amb fons de caragols i pilota de conill i herbero, maridado amb un vi Monastrell 100% de vinyes velles, “Cosa fina Bath 2021”, a les 12.45 h.

La vicealcaldessa i regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Ibi, Aitana Gandia, declara que “tornem a assistir a Alacant Gastronòmica, aquest gran aparador que Costa Blanca ens ofereix a les localitats per a poder mostrar tot el nostre potencial i el nostre valor afegit amb la gastronomia que ens caracteritza i també amb la professionalitat i qualitat dels nostres hostalers. A Ibi es cuina, es menja molt bé i s’ofereix producte de proximitat, una cosa de la qual ens sentim molt orgullosos. Mostra d’això seran els showcookings que tindrem en l’espai Assaboreix Costa Blanca i als quals convidem al públic a assistir i degustar”.


195