Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Hui comencen els actes centrals de la Fira Modernista d’Alcoi

Aquesta edició està dedicada a Gonzalo Cantó

La Fira Modernista d’Alcoi està duent-se a terme entre els dies 17 i 29 de setembre de 2024. Aquesta celebració que ja està totalment consolidada a la nostra ciutat estarà dedicada a Gonzalo Cantó i porta per lema: Univers de Muses.

Cal assenyalar que hi ha actes que s’han consolidat com la manifestació, la Fira a la Glorieta o el pregó. Aquest any l’encarregat d’aquest serà el ballarí alcoià, reconegut internacionalment, que forma part de la Companyia Nacional de Dansa, Isaac Monllor.

El cercavila aquest any tindrà una novetat en el recorregut: eixirà de la plaça d’Espanya, seguirà per Sant Llorenç, pujant per Sant Francesc fins el carrer El Tap, d’allí baixarà fins Sant Josep, pujant pel carrer Sant Mateu, seguirà pel tram de Sant Mateu que hi ha entre el Mercat i la Glorieta, fins a la plaça Ramón y Cajal, seguidament baixarà per Sant Nicolau i finalitzarà a la plaça d’Espanya on hi haurà un sopar popular, seguit d’una nit de revetla popular amenitzada per Swing 26.

És important assenyalar que en ser la Fira dedicada a Gonzalo Cantó, hi haurà diversos actes en el seu honor amb una lectura pública d’obres seues, una xerrada col•loqui, també es farà una recreació de la recepció de Gonzalo Cantó per l’alcalde. Un acte on hi haurà música original de Moisés Olcina i lectura de poemes de Cantó. Així mateix, es representarà, l’obra de teatre «Sombras de Bohemia». Un espectacle teatral sobre la vida del protagonista d’aquesta Fira, i la seua relació amb Carlos Arniches i el músic Ruperto Chapí. Escrita i dirigida per Ximo Llorenç. En l’acte de clausura es farà un amb l’homenatge a qui va ser Fill Predilecte de la ciutat, Gonzalo Cantó, amb el descobriment d’un monument en honor seu i la lectura de versos a la plaça que porta el seu nom a la nostra ciutat.

A banda d’aquests actes la Fira com cada any incorpora nombroses novetats, totes incloses en l’agenda que es pot consultar al web de Turisme de l’Ajuntament:
https://www.alcoyturismo.com/pag/4165/setmana-modernista.html

 

 


190