Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Francisco Carchano dirigirà l’himne i Ximo Canet crearà el cartell de les Festes de Moros i Cristians en Honor de Sant Jordi 2025

Tots dos són alcoians i han destacat tant en l’àmbit local com fora de la nostra ciutat comptant amb una dilatada trajectòria professional

La setmana vinent tindrà lloc la presentació de càrrecs de les Festes de Moros i Cristians en Honor de Sant Jordi 2025 dins de la programació del Mig Any que ja ha començat amb diversos actes organitzats per l’Associació de Sant Jordi. En aquesta presentació a més de conéixer als màxims representants de les pròximes festes també és tradició presentar a la persona que dirigirà l’himne de Festes el pròxim 2 de maig, Dia dels Músics i a l’autor del cartell que des de l’1 d’abril es podrà veure en la façana del nostre ajuntament. Seran Francisco Carchano Moltó i Ximo Canet.

“Tant Ximo Canet com Francisco Carchano són dos alcoians amb una llarga trajectòria professional i aquest nomenament és un acte de reconeixement de la seua ciutat cap a ells. Als dos els ha fet molta il·lusió, estic segur que amb Ximo Canet tindrem un cartell de gran qualitat i que totes les bandes i el món de la música s’alegraran perquè el director de l’himne siga Francisco Carchano”, ha destacat el regidor de Festes; Jordi Martínez.

 

FRANCISCO CARCHANO MOLTÓ

Va nàixer a Alcoi el 4 de març de 1936. Entra a formar part de la banda Unió Musical d’Alcoi de la qual és nomenat subdirector. Realitza estudis superiors a València i Alacant i és especialista en cursos de direcció de música contemporània i anàlisi musical Amb posterioritat també forma part de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi com a instrumentista de baix. En aquesta última banda també va ser nomenat subdirector d’aquesta. Ha dirigit les bandes d’Alcoleja, Gorga, Benilloba, Penàguila i la Unió Musical del Serpis d’Alcoi. Cal destacar la seua relació amb Torrevella on dirigeix la seua banda Unió Musical Torrevejense i és creador del Conservatori de música d’eixa ciutat. En el seu haver té un repertori tant d’obres simfòniques com destacades obres de Moros i Cristians molt interpretades a la ciutat d’Alcoi.

 

XIMO CANET

Alcoi, 1967.

Des de primerenca edat és captivat pel món de la pintura, estudiant a l’Escola de Belles Arts de la ciutat, en la EASDE d’Alcoi, València i Barcelona, per a continuar formant-se de manera autodidàctica.

Artista polifacètic i multidisciplinari, investiga i treballa amb diversos procediments pictòrics.

Pintor matèric, amb un estil d’abstracció figurativa.

Destaca en el procés d’elaboració de pintura al tremp amb pigments naturals, incorporant l’ús d’espècies com a pigment, despertant el sentit de l’olfacte en alguns dels seus treballs. Així com en la realització de monotips amb la tècnica del jaspiat a l’oli sobre diversos suports. Ha realitzat nombroses exposicions, instal·lacions, impartint cursos sobre la pintura plàstica creativa per a xiquets i adults.
La seua obra es troba en diverses institucions públiques i en col·leccions privades en l’àmbit nacional i internacional.


192