Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar

Supermercat San Cristóbal, guardonat en els III Premis Facpyme per la seua trajectòria centenària

El negoci, fundat en 1917 a Biar, ha evolucionat d’una carnisseria tradicional a un supermercat referent per la seua qualitat i innovació.

El Supermercat San Cristóbal de Biar ha sigut guardonat en els IV Premis Facpyme “Comerç en Moviment”, un reconeixement que atorga la Federació de Comerç i Pimes de la província d’Alacant (Facpyme) en col·laboració amb la Diputació d’Alacant. Aquest premi posa en valor l’evolució d’aquest negoci familiar, que ha sabut adaptar-se al llarg dels seus 106 anys d’història per a convertir-se en un pilar del comerç local.
Supermercat San Cristóbal, que va començar en 1917 com una xicoteta carnisseria especialitzada en embotits casolans tradicionals de Biar, és avui un supermercat que ofereix una àmplia gamma de productes d’alimentació, xarcuteria, begudes alcohòliques, productes de neteja, congelats, pinsos per a mascotes i un celler especialitzat en vins amb diferents denominacions d’origen. Aquesta transformació ha permès al Supermercat Sant Cristòfor mantenir la seua posició en el competitiu mercat de l’alimentació, enfront de la creixent oferta dels grans hipermercats.
Pepe, Tomás i Javi Sanchis Colomina, que són la quarta generació i els actuals gestors d’un negoci familiar. Els tres germans que avui porten les regnes del supermercat han apostat per la diferenciació per a fer front a les grans amenaces amb productes de qualitat i noves propostes amb productes preparats, amb la qual cerquen atraure a una clientela que valora la comoditat sense renunciar a productes frescos i de proximitat. En l’actualitat, treballen en la superfície comercial, deu persones: 7 dones i tres homes.
El Supermercat San Cristóbal no és l’únic negoci de Biar que ha sigut reconegut en els últims anys. Altres establiments del municipi han sigut premiats en diverses edicions d’aquests guardons, la qual cosa subratlla la fortalesa del comerç local en la localitat. L’alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha posat de manifest la rellevància de mantenir vius els negocis familiars, com el Supermercat Sant Cristòfor, que han sabut “arreplegar el testimoni dels seus pares i avis, conservant el millor de la tradició i adaptant-se als nous temps”. A més, l’alcaldessa va emfatitzar que aquest tipus d’empreses són fonamentals per a l’economia local i el teixit social de Biar.


189