Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

La Pia Unió ha preparat un gran programa d’activitats al voltant de la setmana d’exaltació del mig any de la festa de la Mare de Déu del Miracle

La Pia Unió Mare de Déu ha organitzat durant aquesta setmana diferents actes per celebrar el mig any de la festa Patronal.

Les activitats van començar el dissabte 28 de setembre, dia en què van tindre lloc les jornades esportives dirigides a la base dels equips i clubs contestans. La jornada va ser un èxit de participació (es van repartir més de 400 medalles).

El diumenge 13 d’octubre es va realitzar la peregrinació, enguany a Xàtiva. Allí els peregrins van disfrutar d’una visita guiada per la localitat i després van celebrar l’Eucaristia en la Seu de Xàtiva, acompanyats pel cor de la parròquia Santos Juanes de Xàtiva. Des d’ahir, la col·legiata de la Seu de Xàtiva compta amb una Icona de la Mare de Déu del Miracle.

I aquesta setmana tindran lloc els actes centrals de tot el que s’ha programat.

Així dijous 17 d’octubre, a les 20h es celebrarà la Missa on participaran de manera especial els matrimonis que enguany celebren els 19 anys de casats.

Finalitzada l’Eucaristia s’entregaran els premis del concurs de fotografia, una edició molt participativa, on s’han presentat més de 100 imatges. Tots aquestos actes es duran a terme al monestir de la Mare de Déu.

El divendres 18 d’octubre, hi haurà un concert de música cristiana al teular, a càrrec d’Álvaro Fraile  (Interessat per les arts des de xicotet, dibuixa, interpreta i canta des de sempre. I ja fa bastants anys que s’expressa com un tot terreny de les arts dedicant-se -segons èpoques- més al teatre, més a la il·lustració, més a la producció musical i audiovisual o més a les actuacions en directe amb la seua veu i la seua guitarra. A més, li queda temps per a gaudir dels seus 5 fills que com ell diu, “li roben i li donen tota la vida i l’energia” i de la seua dona Belén, que és el seu major suport. La majoria el coneixen per les seues cançons i les seues actuacions en directe, acompanyat de la seua guitarra i en moltes ocasions per Álex Delgado al piano, com serà en esta ocasió a Cocentaina. Compon i canta les experiències quotidianes que li han sigut més significatives, bé perquè les ha anades experimentant ell mateix, o perquè les ha anades descobrint en la seua família, amb els seus amics o amb els veïns. Té una habilitat especial per a fer poesia d’estes experiències quotidianes i, al mateix temps per a musicar-les, que ens arriben amb facilitat i ens facen pensar, -a vegades amb un somriure- quina vida anem portant i quines millors opcions podem anar prenent). Serà un concert on podrem riure, gaudir, pensar i també cantar.

Per al dissabte s’ha organitzat una convivència de formació per a totes les edats amb Fran Ros. (Mestre i pedagog porta tota la vida cantant i animant les celebracions en la parròquia i en les diferents trobades grupals i diocesans, a vegades només amb la seua guitarra i moltes altres, amb diferents músics i cantants que li han acompanyat. Forma part del grup organitzador d’una trobada anual d’oració des de fa més de 35 anys i poc a poc ha anat aprenent a comunicar i a ajudar a orar a través de cants senzills, repetitius trets de les escriptures o de les experiències viscudes. En 1995 grava de “manera professional” les seues primeres cançons i des de llavors ha col·laborat cantant, arreglant o produint més de 30 discos, 6 d’ells amb cançons pròpies. Com ell diu parafrasejant a San Francisco, “el Senyor em va donar germans” i al costat de músics de la talla de Daniel Flors, Jose F Martínez o Juan Peris ha realitzat innombrables concerts, vetlades d’oració, gravació de discos, etc.)

Per la nit a les 20:15h, hi haurà una Vigilia d’oració al Monestir on Fran Ros estarà acompanyat per Juan Peris al piano.

Tant el concert del divendres nit amb Álvaro Fraile com les activitats del matí  i la vigília d’oració del dissabte han sigut possibles gràcies al treball de Assisi produccions de València que les ha preparades i dissenyat amb molt de carinyo i il·lusió.

El diumenge 20, amaneixerà amb el tret de les 27 salves i la cercavila arreplegant als majorals i majorales, enguany a més, comptaran amb la participació de les comissions de festes de Rafaelbunyol i Relleu, poblacions en les quals, compartim la devoció cap a la Mare de Déu del Miracle. A les 11:30h, se celebrarà la Missa de campanya al Pla, amb la Imatge de la Mareta ubicada en el seu tron andes i en el cancell del Monestir. Finalitzada l’Eucaristia s’imposaran les medalles als majorals i majorales i també es podran presentar als acabats de nàixer.

D’aquesta manera, es tancaran els actes organitzats per la Pia Unió per a celebrar esta setmana d’exaltació. Tanmateix, estan ja preparant l’exposició de la Fira, una mostra que comença en la capella de Sant Antoni, ubicada al Palau Comtal i origen del Miracle i que seguirà en el monestir de la Mare de Déu.

La Pia Unió convida a tota la gent, gran i menuda, jove i major a participar d’aquestos actes i compartir aquesta setmana d’exaltació del mig any del Miracle de Cocentaina, 504 anys després.

 

 

 


192