Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Mutxamel

Mutxamel i Sant Joan s’unixen per a celebrar la X Volta amb bici per a promoure la mobilitat sostenible

La matinal esportiva se celebrarà el 20 d’octubre i combina un recorregut de 14 quilòmetres amb tallers i activitats infantils amb la finalitat d’incidir en la importància de la sostenibilitat i l’ús del transport públic i no contaminant

 Les persones interessades poden inscriure’s prèviament de manera gratuïta

 L’Ajuntament de Mutxamel i Sant Joan celebren en conjunt la X Volta amb bici, una activitat que té com a objectiu promocionar la sostenibilitat, la cura del Medi Ambient i l’ús del transport públic i no contaminant.

 

L’activitat, que tots dos municipis realitzen en conjunt, s’iniciarà en Parc de Ravel (Carrer Pintor Marià Fortuny), punt des del qual a les 9.00 hores es realitzarà la recollida de dorsals per a a les 10.00 hores iniciar la volta amb la finalitat de recórrer els carrers de Mutxamel fins a arribar al Parc Manzaneta de Sant Joan on es realitzarà una parada per a reposar forces; seguidament es continuarà el recorregut fins al punt d’eixida i finalitzar així amb el matí esportiu. A més, en el punt d’eixida i arribada s’han preparat jocs i tallers entre les 10.00 i les 13.00 hores amb la finalitat que grans i xicotets continuen amb la conscienciació i continuar incidint en la rellevància d’aspectes com la sostenibilitat i el canvi climàtic. En finalitzar la volta es realitzarà un sorteig entre els participants amb material patrocinat.

Entre les indicacions que des de tots dos consistoris es recalquen, la importància que els participants no abandonen el grup ni excedisquen les línies delimitades pels efectius policials i l’ús obligatori del casc. Les persones menors entre 8, edat mínima per a participar; i els 16 anys hauran d’anar acompanyades d’un adult responsable. Les persones interessades a participar han d’inscriure’s previament en la web, www.grupobrotons.com.

L’edil de Sostenibilitat Ambiental, Lara Llorca ha ressaltat “la trajectòria d’esta activitat que tots dos municipis portem executant des de 2013 amb la finalitat d’incidir en la importància de l’estalvi energètic, la disminució de les emissions CO₂ i advertir així sobre la influència del transport en el canvi climàtic, la seua problemàtica i les seues solucions. És important implicar la ciutadania sens dubte, les nostres accions deixen empremta i hem de ser conscients d’això, per tant, activitats d’este tipus incidixen, sobretot en els més xicotets en la importància del canvi en algunes de les rutines quotidianes per a preservar així el Medi Ambient i conservar l’entorn de cara a una qualitat de vida per al mig i per a nosaltres en el futur”.

L’alcalde de Mutxamel, Rafael García Berenguer ha agraït “al municipi veí la resposta que sempre ens dona a cadascuna de les propostes que realitzem amb la finalitat de promoure accions o activitats en conjunt que beneficien a la nostra població. Com a institució continuem treballant perquè els objectius marcats per l’equip de govern es complisquen, tant en matèria de sostenibilitat com en el compromís que adquirim de connectar el centre a les urbanitzacions. En este sentit, s’ha pres la decisió de situar l’eixida de la carrera en la zona de la urbanització El Ravel, la qual cosa facilitarà l’accés i fomentarà la participació dels residents d’estes àrees en la X Volta amb bici”.


239