Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

Festes de Moros i Cristians dels Geladors a Xixona

Xixona espera l’arribada de les seues Festes amb ganes i il·lusió. 

El divendres 18 d’octubre, la festa s’obria amb un concert de proclamació de Capitans 2023.

Per al dijous 24 d’octubre el dia iniciarà la festa amb el Concurso de Paellas

El divendres 25 d’octubre  del Pasacarrer a les 12:15h.  Al mig dia continuaran els actes en el Desfile per la Plaça, i a la vesprada, a les 18:30, arribarà altre dels moments més especials d’aquestes festes, el Desfile del Soparet. La nit continuara amb una gran festa per a celebrar aquest dia com es la Retreta Multicolor a les 21h per finalilitzar el dia amb Ball amenitzat per musica festera.

En el dia 26 d’octubre, el dia de l’Entrada.  A les 9h Presentació de les bandes, continuant amb la Diana Festera. A les 12h Ambaixada humorística. A les 12:30h Entrada del gelador per fer el repartiment de gelats. A les 18:30 Gran Entrada de Moros i Cristians, a continuació el Desfile. Per acabar la nit, a les 00h Gran Actuació i ball en la kábila.

Per finalitzar la trilogia, el diumenge 27 d’octubre el dia tornarà a començar amb la diana festera que donarà pas a la dianer. Al matí continuaran els actes desfile d’Ambaixada del Moro per fer l’Ambaixada i a continuació, ofrena flors i Solemne Missa, i a la vesprada arribarà altre dels moments més especials d’aquestes setmanes de celebracions, desfile d’Ambaixada del Cristià per fer l’Ambaixada. La festa finalitzarà amb alçament de capitans 2024,  una gran festa per a celebrar aquest dia tan esperat. A les 20.30 Solemne Processó i en finalitzar un castell de focs artificials.

 

 


192