Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

L’atur continua baixant a Xixona i ja és inferior al 6%

 El nombre de persones afiliades a la Seguretat Social va registrar al setembre les millors dades de l’any.

Les xifres de l’atur a Xixona han tornat a ser molt positives al mes de setembre, ja que seguixen la tendència a la baixa i es queden en una taxa del 5,66% respecte al 6,02 que es va registrar a l’agost.

L’alcaldessa, Isabel López, considera que “estos resultats són perquè tots estiguem d’enhorabona, perquè vivim en un poble pròsper, on hi ha treball, i en el qual comptem amb empreses fortes que generen ocupació i ens convertixen en el cor productiu de la província d’Alacant”.

Les dades d’atur a Xixona cobren especial rellevància si es comparen amb les de les altres entitats administratives de referència. Els municipis de la comarca de L’Alacantí, que conformen ACTEI, marquen una taxa de l’atur del 7,99%. Més a gran escala, la província puja fins al 9,99% i la Comunitat al 9,27%.

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social ha registrat el seu millor mes de l’any, aconseguint-ne els 3.211. Això es traduïx en 341 persones més que al mes d’agost. A més, es van firmar un total de 605 contractes, dels quals un poc més de la mitat van ser de dones.

L’alcaldessa ha recordat que “des de fa molt temps l’atur es manté baix a Xixona, però cal continuar treballant per a reduir-lo encara més”. En este sentit, assegura Isabel López, “tenim noves empreses instal·lant-se en els nostres polígons i, quan inicien la seua activitat, farem un altre salt pel que fa a generació d’ocupació que ens permetrà millorar més encara les xifres”.


199