La formació serà impartida per professionals de renom com Ángela Molina, presidenta de la Coordinadora Animalista de la Comunitat Valenciana; M. Luisa Sierra i Amparo Requena, advocades expertes en dret animal; i Arturo González, responsable de la Unitat de Medi Ambient de l’Ajuntament de València.
L’Ajuntament de Cocentaina, a través de la Regidoria de Benestar Animal, ha organitzat un curs de formació adreçat als treballadors municipals i polítics de l’entitat local sobre l’aplicació de la Llei 2/2023 de Protecció, Benestar i Tinença d’Animals de Companyia, la qual regeix les administracions públiques i les persones físiques i jurídiques en l’àmbit valencià.
El curs es divideix en dos dies, el dilluns 27 i el dimecres 29 de gener en horari de matí a la Casa de la Joventut. El dilluns assisteixen com a ponents Ángela Molina (presidenta de la Coordinadora Animalista de la Comunitat Valenciana i una de les principals col·laboradores en la redacció de la citada llei) i M. Luisa Sierra (advocada experta en dret animal, presidenta de la secció de dret animal de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV), membre d’INTERCIDS, a més de formadora i assessora jurídica en aquest camp). El temari d’aquesta primera jornada inclou el concepte de l’ésser que sent, les novetats en la protecció animal, la jerarquia normativa de la Comunitat Valenciana, aspectes claus de la Llei 2/2023 i la seua aplicació pràctica o la gestió de les colònies felines, incloent-hi els tractaments obligatoris i la regulació del sacrifici animal.
La següent jornada, el dimecres 29 de gener, compta amb la participació d’Amparo Requena (presidenta d’Advocats Valencians en Defensa Animal (AVDA) i del Moviment per al Desenvolupament i Protecció Animal (MODEPRAN), així com advocada amb una llarga trajectòria en la defensa dels drets animals) i Arturo González (responsable de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local de l’Ajuntament de València i formador en matèries de benestar animal). Tots dos tractaran temes com les competències de les administracions públiques i les obligacions municipals, la identificació i el registre d’animals, les prohibicions legals i el règim sancionador, les actuacions davant situacions de maltractament animal i la inactivitat administrativa o les obligacions específiques de la Policia Local en la protecció animal.
En paraules de Berta Iñíguez, regidora de Benestar Animal, «pense que és important impartir aquest curs, ja que aquesta llei és bastant recent i encara existeixen moltes desconeixences. Es tracta d’una llei que no només recau en la gran tasca que fan les Protectores d’Animals, sinó també sobre molts departaments dels Ajuntaments. Ell també han d’estar al dia amb aquesta llei i conéixer les seues competències i obligacions per tal de treballar el millor possible. Per tot açò, crec que és fonamental impartir aquest curs, més encara quan les persones que el duen a terme han estat col·laboradors en la redacció de la citada llei».