Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Les Corts Valencianes

Els parlaments europeus defensaran la continuïtat i la participació en les polítiques de cohesió europees

Els parlaments europeus defensaran la continuïtat i la participació en les polítiques de cohesió europees

El Parlament Regional de les Illes Açores (Portugal), serà la seu de l’assemblea general de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), organisme que presideix des de novembre de 2017 la portuguesa Ana Luísa Pereira Luís. L’agenda de treball començarà demà per la vesprada, amb la reunió de la comissió permanent de la conferència, que preparà l’assemblea general del dia següent.

En eixa reunió general, el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, presentarà les conclusions del grup de treball que ha coordinat sobre la diversitat cultural i lingüística a Europa. Eixe treball, que ha comptat amb la col•laboració d’altres parlaments, universitats i organismes europeus s’ha concretat en dos decàlegs, que no han rebut cap esmena i, per la qual cosa, tot apunta que s’aprovarà per unanimitat.

Una vegada aprovades les conclusions, CALRE elevarà a les institucions europees les accions i recomanacions que s’han recollit per a potenciar i millorar la diversitat cultural i lingüística com un dels valors que fan més forta la Unió Europea.

Entre les qüestions més importants que es tractaran en la reunió dels parlaments està el posicionament que es reflectirà a la declaració de les Açores, el document que es farà públic després de l’assemblea general. Entre els temes més fonamentals està la preocupació de les assemblees legislatives de les regions d’Europa per les polítiques de cohesió europees, les quals, defensen que han de continuar i que han de comptar amb la participació directa de les regions, per evitar desequilibris i situacions de discriminació.

Com ja va defensar en el seu dia en la reunió de COPREPA celebra a Saragossa el President Morera, “les polítiques europees com la PAC o com la distribució de fons i subvencions de la Unió no pot ser una funció que tinguen només els governs estatals perquè es poden produir situacions de desigualtat, com ens ha passat per exemple amb els acords d’importacions de cítrics que han perjudicat seriosament als llauradors valencians just a l’inici de la temporada. Per evitar este situacions contraproduents i que generen tensions i rebuig de la ciutadania cap al procés de construcció europea, considere que s’ha de tindre en compte a les regions, tant els seus òrgans executius com també els legislatius”.


236