Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

CON*CIÈNCIES de la Universitat d’Alacant desfà el nuc el dilluns 15 amb Marithania Silvero i “Impossible desnugar-lo; ho provem amb matemàtiques?”

CON*CIÈNCIES de la Universitat d'Alacant desfà el nuc el dilluns 15 amb Marithania Silvero i "Impossible desnugar-lo; ho provem amb matemàtiques?"

La coneguda divulgadora Conchi Lillo torna el pròxim 22 de març a la UA amb “¡Los colores no existen!”

Amb motiu del Dia Internacional de les Matemàtiques i Dia de Pi, proclamat per la UNESCO com el 14 de març, arriba al cicle CON*CIÈNCIES, esdeveniment de divulgació científica sorgit a la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant, «Impossible desnugar-lo; ho provem amb matemàtiques?», xarrada a càrrec de Marithania Silvero. Serà el dilluns 15 de març a les 19.00 hores a través del canal YouTube de la Facultat.

Silvero és llicenciada en Matemàtiques i en Estadística per la Universitat de Sevilla, doctora en Matemàtiques i investigadora postdoctoral en l’USAL i la divulgadora convidada. En la sessió, que presenta i modera l’investigador i matemàtic de la UA Julio Mulero, explicarà què és un nuc per a un matemàtic i com la teoria de nucs ens pot ajudar a respondre a aquestes i a moltes altres qüestions. A més, exposarà algunes de les seues aplicacions en altres àrees, com són la biologia o la química.

L’accés a la xarrada a través del canal YouTube.

Conchi Lillo, biòloga, doctora en Neurociències per l’USAL i divulgadora científica, serà la pròxima convidada. En «¡Los colores no existen!» ens parlarà el 22 de març sobre la relació entre visió, color i percepció cerebral.

Pel cicle han passat Carlos Briones, bioquímic i biòleg molecular, el químic, bioquímic i divulgador científic, Daniel Torregrosa, la matemàtica Anabel Forte, l’astrofísic Manuel González i la infografista Carolina Jiménez.
El cicle CON*CIÈNCIES, organitzat per la Facultat de Ciències, compta amb el suport d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UA.


240