Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

El dimarts comença a la Universitat d’Alacant la Prova d’Accés a la Universitat amb 3.239 estudiants matriculats

El dimarts comença a la Universitat d’Alacant la Prova d’Accés a la Universitat amb 3.239 estudiants matriculats

· Quasi el 60% dels matriculats són dones

Alacant. 2 de juny de 2017

El dimarts 6 de juny 3.239 matriculats es presentaran a la Universitat d’Alacant a la Prova d’Accés a la Universitat (PAU), prova que es desenvoluparà a la UA els dies 6, 7 i 8 de juny del 2017. Com és una constant, i segons les dades de matriculació dels últims anys, les dones superen els homes en quantitat, amb prop del seixanta per cent sobre el total aquesta edició. Onze tribunals examinaran a les 1.925 dones i els 1.314 homes en què es reparteix la inscripció de cadascun dels centres de les nostres comarques. Al juny de 2016 les xifres llançaven un balanç final de 3.487 alumnes inscrits, dels quals 1.979 eren dones i la resta 1.508 homes. Dos tribunals es localitzaran a Alcoi, en el Campus de la Universitat Politècnica de València (UPV), edifici Ferrándiz. Mentre, els altres nou estaran al campus de Sant Vicent del Raspeig de la UA; des del número 1 al número 5, es trobaran a l’aulari I, i els tribunals que van des del 6 i fins al 9 es localitzaran en l’aulari II.

Les opcions possibles per a matricular-se en les PAU possibiliten accedir bé des de Batxillerat o bé des dels Cicles Formatius de Formació Professional. En el primer dels casos, els matriculats des de Batxillerat són un total de 3.079, mentre els que es presenten per Cicles sumen 160 estudiants.

La convocatòria extraordinària de la Prova d’Accés a la Universitat tindrà lloc durant els pròxims dies 4, 5 i 6 de juliol, amb idèntica programació a la d’aquest mes de juny.

Com és habitual, el primer dels exàmens que cal resoldre serà “Llengua castellana i literatura II”. Les PAU es componen d’una fase obligatòria que tractarà sobre quatre matèries comunes: castellà, valencià, llengua estrangera i història d’Espanya i la matèria de modalitat del Batxillerat fet per l’estudiant. Seran 528 estudiants els qui optaran a fer la fase voluntària, que permet a l’alumnat millorar la nota final d’admissió als estudis superiors.

El fullet informatiu sobre la PAU comença aclarint que els exàmens són semblants als que han fet en els estudis de segon curs de batxillerat.

Els resultats de les proves es publicaran el dia 16 de juny, a partir de les 14.00 hores. Els processos de consulta de qualificacions, descàrrega de les qualificacions, reclamació i segona correcció i sol·licitud de veure els exercicis s’hauran de fer a través del portal de l’alumnat, situat en l’adreça web https://appweb.edu.gva.es/paseu/login.sec

Enllaç d’accés: https://sa.ua.es/va/selectividad/

Calendari PAU 2017: https://sa.ua.es/es/selectividad/documentos/folleto-pau-junio-2017.pdf

Fotografies d’anterior PAU: Roberto Ruiz. Taller d’Imatge (FGUA).


189