Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

Set representacions a l’aire lliure en la V edició del Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA

Set representacions a l'aire lliure en la V edició del Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia-UA

Alacant, 7 de juny de 2017
La Universitat d’Alacant ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa del “V Festival de Teatre Clàssic l’Alcúdia-Universitat d’Alacant”, que té la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx, l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana), la Diputació d’Alacant, Institut de Cultura Juan Gil Albert i la Fundació Mutua Levante. Enguany el programa inclou set representacions a l’aire lliure, que tindran lloc al Jaciment Arqueològic de l’Alcúdia, del 7 al 28 de juliol, a càrrec de quatre companyies professionals (que actuaran els divendres) i tres amateur (amb actuacions els dijous) com ha detallat el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés. El vicerector ha estat acompanyat en la presentació per Alejandro Ramos, director de la Fundació Universitària de l’Alcúdia; Alicia Garijo, coordinadora territorial de l’Institut Valencià de Cultura; César Augusto Asencio, diputat de Cultura; José Ferrándiz, director de l’Institut Juan Gil Albert; Julian Sáez de l’Ajuntament d’Elx, Xavi Cortès i Pep Jordà, patrons de la Fundació Mutua Levante.

La inauguració de la cinquena edició d’aquest festival serà el divendres 7 de juliol a les 22 hores, amb la primera actuació de teatre professional i l’obra “De Sukei a Naima”, que a més s’inscriu en el marc de l’activitat “Teatre amb el IAC Juan Gil Albert”, obra recentment estrenada a la Mostra de Teatre d’Alcoi 2017 per la companyia valenciana La Dependent (Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala. Representació en valencià). La segona representació serà el dijous 13 de juliol i anirà a càrrec de Cagliare Teatre (IES Castillo Puche de Iecla), dins de l’apartat de teatre de l’ensenyament (amateur) i l’obra “Las Tesmoforias de Aristófanes”. Aquesta obra va ser la guanyadora del II Certamen Escolar de Teatre Grecollatí (entrada 2 euros). La companyia professional Induoteatro Producciones (Màlaga) posarà sobre l’escenari l’obra “Clytemnestra. Una mujer”, el divendres 14 de juliol (entrada 10 euros); i el dijous 20 de juliol, la Companyia de Teatre de la UMH representarà “Enredando a Celestina” (entrada 2 euros). La programació continuarà el divendres 21 amb Los gemelos, obra produïda conjuntament per Verbo Producciones i el Festival de Teatro Clásico de Mèrida i guardonada amb el Premi Ceres del Públic 2013 i els Premis Garnacha al millor actor de repartiment i del públic (entrada 12 euros).

El programa acabarà l’última setmana del mes de juliol amb “Pluto de Aristófanes”, a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA, el dijous 27 (entrada 2 euros) i amb “Hamlet Canalla” el divendres 28, a càrrec de la Companyia Teatre Micalet i Institut Valencià de Cultura (entrada 10 euros).

Les entrades ja poden adquirir-se en www.instanticket.es, i des de les 19 hores en el mateix jaciment els dies de les representacions. Obertura de portes a les 20 hores. Representacions teatrals a les 22 hores.


181