Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Jornades arqueològiques en commemoració dels 100 anys del descobriment de la Serreta

Jornades arqueològiques en commemoració dels 100 anys del descobriment de la Serreta

La Cambra de Comerç d’Alcoi acollirà el 10 de novembre una de les sessions

Els pròxims 9 i 10 de novembre es duran a terme les jornades arqueològiques “Santuaris, paisatges sagrats i activitats rituals al món ibèric” amb les quals commemorar els 100 anys del descobriment de la Serreta. En el marc d’aquestes jornades s’han organitzat una sèrie de conferències a càrrec del Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó d’Alcoi i del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Hª Antiga, Fil. Llatina i Fil. Grega de la Universitat d’Alacant. La inscripció és gratuïta i es realitzarà mitjançant la següent adreça de correu: museu@alcoi.org.
El divendres 10, les sessions d’aquestes jornades tindran lloc en el saló d’actes de la Cambra de Comerç d’Alcoi, amb horari de 10 a 13 h. Les tres ponències programades presenten com a leitmotiv les recerques al voltant dels santuaris i paisatges sagrats als espais ibèrics. La primera d’elles, a les 10 h, s’emmarcarà en l’Alta Andalusia; la segona, a les 11:10, a l’àrea edetana; i la tercera, a les 11:50, a l’àrea contestana.

A les 12,30 h tindrà lloc l’acte de presentació del llibre “El santuari ibèric i romà de la Serreta (Alcoi, Cocentaina, Penàguila)”, editat per l’Ajuntament d’Alcoi, que recull el catàleg i estudi de la col·lecció d’exvots ibèrics de la Serreta, així com diferents treballs sobre les pràctiques rituals i el paisatge a l’àrea central de la Contestania. El llibre ha estat coordinat per Ignasi Grau Mira, Iván Amorós López i Josep Maria Segura Martí.

Per a la jornada anterior (dijous 9) el saló d’actes de l’Aulari II de la Universitat d’Alacant acollirà, entre les 16 i les 19.30 h, la primera sessió, amb sis conferències a càrrec d’especialistes sobre la religió ibèrica.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, afirma que: «acollint aquestes jornades no fem valdre únicament el nostre patrimoni historiogràfic, sinó que a més s’està donant cabuda a una activitat d’alt valor acadèmic, gràcies a la presència d’experts universitaris en la matèria».


172