La medalla dor i filla predilecta de la ciutat, Isabel-Clara Simó, descansarà en el Cementeri Sant Antoni Abat. Lacte per donar lúltim adéu va ser acordat entre la família i lalcalde, Toni Francés, que es va traslladar ahir amb el regidor de cultura, Raül Llopis, fins al tanatori de les Corts Catalanes, per a donar lúltim adéu a lautora de «Júlia» i moltes altres obres.
Lacte a Alcoi serà senzill i auster, i es realitzarà el divendres 24 de gener, a les 12 del migdia, en el cementeri Sant Antoni Abat. El comiat començarà a la porta del cementeri per a recórrer un breu trajecte fins al Cenotafi, depositant les restes duna figura literària indiscutible, autora prolífica, que amb les seues obres, traduïdes a diferents idiomes, ha eixamplat la cultura i ha portat el nom de la ciutat més enllà de les nostres muntanyes.
Amb aquest senzill però sentit homenatge de comiat, Isabel-Clara Simó descansarà per sempre al costat del seu amic, Ovidi Montllor, en el lloc destinat a les personalitats més rellevants dAlcoi. Lacte institucional estarà obert a la ciutadania, i comptarà amb la presència de la Corporació Municipal, ja que lautora tenia les màximes distincions que la ciutat pot atorgar, medalla dor i títol de filla predilecta, i desprendrà també un clar caràcter cultural amb un recital de frases de lautora acompanyat de música.
Daltra banda i per aquells que no puguen anar fins al Cementeri, al saló de plens de lAjuntament, durant tot el dijous 23 de gener, en horari de 9 a 20 hores, i el divendres de 9 a 11 hores, hi haurà un llibre dhonor acompanyat de les banderes institucionals perquè els ciutadans puguen acomiadar-se daquesta filla dAlcoi.
Lalcalde, Toni Francés, explica lhomenatge: «El dia 24, Alcoi podrà acomiadar a la que ha sigut fins ara la nostra principal escriptora, Isabel-Clara Simó, amb un acte a la seua mida, senzill i sentit, amb música i lletra, amb passió, feminisme i compromís amb la vida i la terra. Una figura cultural però també humana, molt volguda en Alcoi, que ha marcat moltes primeres lectures en valencià duna gran quantitat dalcoianes i alcoians, i que ens ha ensenyat a estimar la literatura però també a lluitar per allò en què creiem».
Autora de llibres que han acompanyat a diferents generacions com «Júlia», o «Alcoi-Nova York», guardonada pels principals premis de la literatura en llengua catalana, traduïda al castellà, alemany, suec, anglés, basc, francés, gallec, italià I neerlandés, ens deixa en herència més de 50 obres entre novel·la, teatre i assaig, també articles periodístics. Una alcoiana culta i cultural, compromesa, feminista, pionera, lliure, amant del seu poble perquè, com sempre deia, un dels homenatges que més il·lusió li havien fet va ser aquell on Alcoi li va donar les màximes distincions, i va escenificar la seua novel·la «Júlia» en una ruta cultural.
Moltes personalitats shan fet ressò de la seua desaparició com el president, Ximo Puig, que en un article dedicat a la seua figura va dir: «Isabel-Clara Simó ha esdevingut un cas extraordinari a terres valencianes des de què, amb vint anys, decidira que la llengua d’Alcoi també servia per a expressar l’art que portava dins d’ella». Isabel-Clara Simó és una de les figures literàries més rellevants de la literatura catalana del segle XX, després dun llarg viatge vital i cultural, descansarà definitivament, ací, a Alcoi, a la seua ciutat.