El rector, José E. Capilla, presideix prèviament el Consell Assessor Consultiu, en el qual l’empresariat de les comarques dona suport a la implantació de graus relacionats amb la cosmètica, la IA i el disseny i tecnologies creatives
La Intel·ligència Artificial (IA) aplicada a qualsevol disciplina de la vida, i especialment a la Sanitat. Iñaki Berenguer ha versat la seua lliçó inaugural “Intel·ligència Artificial: el Poder de la Tecnologia per a viure més i millor”. Berenguer és Enginyer en Telecomunicacions per la UPV, Màster per mIT, i doctorat per la Universitat de Cambridge. A més, és emprenedor IDEAS UPV i alumni de la Universitat Politècnica de València (UPV).
Berenguer ha basat la seua conferència a explicar com la IA pot ajudar a millorar la vida de les persones, especialment pel que fa a la investigació mèdica. I és que, la IA, la combinació de dades i tecnologia aporta ja en el present, i el farà encara de manera més resolutiva en el futur, solucions que ajudaran a la prevenció i al tractament de malalties greus com el càncer. La IA també pot ajudar el personal sanitari a millorar la comunicació amb els pacients, actualitzant en temps real i aportant les dades bàsiques i rellevants que afecten la salut d’aqueixes persones malaltes
.
El director del Campus d’Alcoi de la UPV ha agraït a les empreses del sector tèxtil tot el que han fet des de 1828 per la formació universitària, “creant l’Escola industrial, aportant coneixement i ocupació a la ciutat i ara lluitant per nous assoliments com el grau de Tèxtil”.
Bernabéu ha acabat el seu discurs anunciant que l’Escola d’Informàtica ha proposat que el Campus d’Alcoi impartisca també un Grau relacionat amb la intel·ligència artificial en pròxims cursos.
La Secretària Autonòmica d’Universitats, Esther Gómez, ha agraït als professors el seu treball incansable en docència i investigació. També ha reconegut la relació estreta que sempre ha tingut i té la UPV amb la ciutat d’Alcoi impulsant l’emprenedoria i l’oferta acadèmica excel·lent.
El rector d’UPV, José E. Capilla, ha agraït als docents i investigadors del Campus d’Alcoi el seu esforç continuat per millorar la docència, així com a la direcció del centre pel gran creixement d’iniciatives i d’alumnat registrat en els dos últims anys. Segons Capilla, “el creixement del Campus és notable i s’està superant totes les expectatives i previsions. Són projectes importants per a la UPV i per a tota la Comunitat com el parc científic de les Comarques centrals, que serà molt profitós per a l’emprenedoria”.
El rector ha destacat que l’empresariat de les comarques ha posat en valor al sector tèxtil, tan important en la zona, “la qual cosa es confirma amb la recuperació dels estudis d’enginyeria tèxtil que, a més, serà el primer de la UPV amb la modalitat DUAL, implicant les empreses”.
Consell assessor consultiu
Prèviament a l’acte d’obertura, s’ha reunit el Consell Assessor consultiu del campus d’Alcoi de la UPV, presidit pel rector, la Secretària Autonòmica d’Universitats, Esther Gómez, i per l’alcalde de la ciutat, Antonio Francés, amb la presència d’empreses i associacions de les comarques centrals. El director del Campus, Pau Bernabéu, ha informat de la imminent implantació dels estudis d’enginyeria tèxtil a Alcoi (Grau en Enginyeria de Tecnologia, Disseny i Moda Tèxtil, prevista per al curs 24/25).
A més, la pròpia universitat, de la mà de l’empresariat, treballa en la possibilitat d’impartir també un cicle relacionat amb la Cosmètica i els complements nutricionals, i un altre amb el disseny creatiu.
El rector, José E. Capilla, s’ha compromés a treballar en aquests projectes docents i ha celebrat la cessió de l’edifici de Bambú des de la Generalitat, que serà operatiu en el 2024 quan AITEX es trasllade a la seua nova seu i quan la pròpia universitat dote de les infraestructures bàsiques a l’edifici. Un edifici destinat a la investigació i que acollirà el Parc Científic de les Comarques Centrals.
D’altra banda, la Secretària Autonòmica d’Universitats, Esther Gómez, ha confirmat que la Generalitat pressupostarà per a 2024 la quantitat de 250.000 euros per a l’esmentat Parc Científic que, de manera temporal, s’ha situat en l’edifici del Viaducte.