Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Es presenta el llibre «Tiempo de sombras: la represión en Alcoi desde la Guerra Civil a los años 70»

Es presenta el llibre «Tiempo de sombras: la represión en Alcoi desde la Guerra Civil a los años 70»

El divendres va tindre lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi, la presentació del llibre «Tiempo de sombras: la represión en Alcoi desde la Guerra Civil a los años 70», un treball conjunt dels historiadors Àngel Beneito Lloris, Francisco Moreno Sáez i Josep Lluís Santonja Cardona.
L’acte va comptar amb la presència dels autors i de l’alcalde, Toni Francés.

Aquest llibre és un voluminós estudi de la repressió encetada en 1936 i que es va allargar fins l’arribada de la democràcia als anys 70 del passat segle XX.

Segons expliquen els autors «Fins ara no s’havia dut a terme a Alcoi cap treball que superara el merament quantitatiu sobre les víctimes de la repressió republicana i els afusellats pels vencedors en finalitzar la Guerra Civil. Tocava conèixer ja, amb noms i cognoms, els milers de persones, naturals o veïnes d’Alcoi que, en un moment o un altre, van ser empresonades, depurades, vigilades, investigades i perseguides, o van passar per camps de treball o batallons disciplinaris repartits per mitja Espanya, o que van partir a l’exili. També calia conèixer altres formes de repressió, com l’econòmica, la cultural o sobre les dones».

L’estudi tanca amb un complet apèndix biogràfic sobre quasi 4.000 persones afectades per la repressió durant la guerra i la postguerra.

FOTONOCIA: Se presenta el libro «Tiempo de sombras: la represión en Alcoi desde la Guerra Civil a los años 70»
El viernes tuvo lugar en el Salón de Plenos del Ayuntamiento de Alcoy, la presentación del libro «Tiempo de sombras: la represión en Alcoi desde la Guerra Civil a los años 70», un trabajo conjunto de los historiadores Àngel Beneito Lloris, Francisco Moreno Sáez y Josep Lluís Santonja Cardona.
El acto contó con la presencia de los autores y del alcalde, Toni Francés.

Este libro es un voluminoso estudio de la represión comenzada en 1936 y que se alargó hasta la llegada de la democracia en 70 del pasado siglo XX.

Según explican los autores «Hasta ahora no se había llevado a cabo en Alcoy ningún trabajo que superara el meramente cuantitativo sobre las víctimas de la represión republicana y los fusilados por los vencedores al finalizar la Guerra Civil. Tocaba conocer ya, con nombres y apellidos, los miles de personas, naturales o vecinas de Alcoy que, en un momento u otro, fueron encarceladas, depuradas, vigiladas, investigadas y perseguidas, o pasaron por campos de trabajo o batallones disciplinarios repartidos por media España, o que partieron al exilio. También había que conocer otras formas de represión, como la económica, la cultural o sobre las mujeres».

El estudio cierra con un completo apéndice biográfico sobre casi 4.000 personas afectadas por la represión durante la guerra y la posguerra.

DEPARTAMENT DE COMUNICACIÓ


172