Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi UPV

Inscripcions obertes per a les conferències de Pere Estupinyà, Manuel Martín-Loeches i Conrado Martínez en la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV

La Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) continua amb la seua programació i amb una gran assistència a totes les activitats. Les inscripcions continuen obertes i es poden realitzar de manera gratuïta en la web https://semanaciencia.alcoy.upv.es/

Una de les activitats més atractives són els monòlegs científics amb els participants de Famelab, Alicia Pelegrina, Laura Toribio, Víctor Manero i Mariola Penadés. Estan programats per a aquest dilluns 22 de novembre a les 19.30 h en l’IVAM CADA Alcoi.

Aquest dimarts 23 de novembre, Conrado Martínez, professor titular i investigador del departament de Medicina de la Universitat Jaume I de Castelló, parlarà sobre ‘La sorprenent història genètica dels europeus’. La conferència serà en l’IVAM CADA Alcoi a les 19.30 h.

El Restaurant L’Escaleta de Cocentaina acull una altra de les activitats de la Setmana de la Ciència. El xef amb dues Estreles Michelín, Kiko Moya, i el catedràtic d’arqueologia de la UA, Ignasi Grau, mostraren un ‘Tast arqueològic dels sabors de l’antiguitat’. L’activitat serà el dimecres 24 de novembre a partir de les 19 h.

El divulgador científic i ‘Caçador de Cervells’, Pere Estupinyá, també estarà a Alcoi. La seua conferència serà el dijous 25 de novembre en l’IVAM CADA Alcoi a les 19.30 h.

Pere Estupinyà va començar la seua carrera com a divulgador científic en REDES d’Eduard Punset. Des de llavors ha estat seguint i descrivint els avanços de la ciència en mitjans com El País, Cadena Ser, TVE, agència SINC, National Geographic, els prestigiosos NIH i MIT durant la seua estada de 8 anys als EUA, i llibres com “El Lladre de Cervells”, “S==EX2: La Ciència del Sexe” o “A Viure la Ciència”. El seu estil divulgatiu es caracteritza per posar en context els avanços científics per a comprendre la seua rellevància i impactes cap al futur, d’àrees com la neurociència, la biomedicina, la transició energètica, la cosmologia, la intel·ligència artificial o l’anàlisi científica del comportament humà i social. En la seua conferència ens comptarà alguns d’aquests avanços i ens donarà perspectiva per a entendre d’on venim i cap a on anem.

L’última de les conferències serà el divendres 26 de novembre amb Manuel Martín-Loeches, professor de psicobiologia de la Universidad Complutense de Madrid i director de la Secció de Neurociència Cognitiva del Centre d’Evolució i Comportament Humà (UCMISCIII). A les 19.30 h en l’IVAM CADA Alcoi parlarà de ‘El cervell humà i la força del llenguatge’.

La visita a la Cova de l’Or de Beniarrés s’ha traslladat al dissabte 27 de novembre a causa de les inclemències meteorològiques. Les persones que es van inscriure per a assistir el 20 de novembre no és necessari que tornen a formalitzar la seua inscripció.

La Setmana de la Ciència compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia e Innovación. També col·laboren la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi; l’IVAM CADA Alcoi, l’Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies i Data Transfer.

Les activitats, que ja s’han celebrat en la Setmana de la Ciència, han tingut molt bona acollida per part dels assistents. Totes elles s’han desenvolupat seguint els protocols marcats per la situació sanitària marcada per la Covid-19.


240