Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’Escola d’Empoderament Mariola durà a terme dos cursos més

Tallers de sexualitat i de dona, poder i rialla

L’Escola d’Empoderament Mariola, impulsada per la regidoria d’Igualtat per a donar eines a les dones, per a millorar l’autoestima i l’empoderament femení continuarà amb la seua programació aquest mes de setembre amb l’objectiu que les dones d’Alcoi aprenguen més sobre si mateixes, sobre la seua sexualitat i sobre el poder que ofereix l’autoconeixement.

L’Escola es realitzarà en les dependències de l’IVAM CADA, al carrer Rigoberto Albors 8. Els dies 14 i 16 de setembre tindrà lloc el taller «Conéixer la meua sexualitat», impartit per l’equip d’Edisex, sexòlogues amb perspectiva de gènere. Seguidament, els dies 21 i 23 de setembre, Amaia Prieto, psicòloga i pallassa feminista, durà a terme el taller; Dona, poder i rialla.

Les inscripcions són gratuïtes i les places limitades, es poden inscriure en aquest enllaç https://www.alcoi.org/ca/areas/bienestar_social/b_concejalia_mujer/cursos_talleres.html en el telèfon 628848504 o en el correu igualtat@alcoi.org

«Convidem a les dones d’Alcoi a participar en aquesta Escola d’Empoderament que pretén ser un recurs per enfortir capacitats, estratègies i adquirir protagonisme tant individual com col·lectiu» ressalta la regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia.

Recordem que l’Escola d’Empoderament Mariola va dur a terme distints tallers als mesos de juny i juliol, en concret un d’autoedició Tèxtil feminista i un altre d’escalada. A més, l’escola d’Skate per a xiquetes que va ser un èxit la passada edició i aquesta es va ampliar amb classes per adolescents i adultes.

 

REGIDORIA D’IGUALTAT

És important assenyalar que a Unitat d’Igualtat treballa en quatre àrees fonamentalment:

  • Donar atenció de manera personalitzada i especialitzada a dones.
  • Incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals.
  • Realitzar accions de promoció de la igualtat de gènere.
  • Realitzar accions per prevenir la violència de gènere.

Igualment, també s’ha de donar rellevància a les diferents activitats que porten a terme entre les quals podem destacar algunes de les que han dut a terme aquest any com el taller Contacontes d’Igualtat en centres educatius, la jornada de sensibilització contra les violències masclistes, la celebració del 8M amb diferents actes adaptats a la situació que estem vivint per la Covid-19, també la realització del «Taller de Coeducació Familiar» adreçat a mares i pares amb xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys que assisteixen al programa APPI del Departament de Polítiques Inclusives, a més s’ha realitzat formació en matèria d’Igualtat a la Plantilla de l’Ajuntament d’Alcoi.

Des d’aquesta unitat també s’ha organitzat la commemoració del dia contra la LGBTI-fòbia, el 17 de maig i s’ha donat difusió de la Campanya Sense Complexos de la Generalitat Valenciana. A més es van realitzar diverses accions per commemorar el dia de l’orgull LGTBI, el 28 de juny.

Així mateix van organitzar altres activitats el passat mes de juny com l’obra de Teatre Maldita Demanda de la ‘Companyia Font Viva’ amb una temàtica sobre la violència sexual i tràfic de dones, i Concert LILA amb TESA, contra les violències masclistes, amb un punt informatiu sobre les violències cap a les dones, amb la col·laboració d’ACOVIFA. En aquest concert van aprofitar per a repartir la guia informativa sobre la violència de gènere: «Recursos d’atenció integral a les supervivents de violència de gènere i els seus fills i filles», que ha editat la regidoria.

Finalment cal indicar que la Unitat d’Igualtat en aquests moments i a curt termini, porta endavant la Campanya IGUALEM OCUPACIONS, que pretén visibilitzar a dones de la plantilla de l’Ajuntament d’Alcoi que fan un treball on actualment hi ha infrarepresentació femenina i la realització del Diagnòstic per a l’elaboració del “II Pla Municipal d’Igualtat entre Dones i Homes d’Alcoi”. Durant aquests mesos s’estan fent les diferents tasques que implica l’obtenció del segon Pla Municipal d’Igualtat de Gènere, el qual ha de servir de guia de treball per a l’administració i el desenvolupament de les polítiques públiques d’igualtat. Tasques com la passada de qüestionaris a diversos col·lectius i recursos que actuen en la població, entrevistes amb personal tècnic de l’administració local i amb agents socials, etc.

Amb les dades obtingudes es tindrà una fotografia actual de quina és la situació relativa a la igualtat entre homes i dones en el municipi d’Alcoi. A partir d’aqueixes conclusions s’establiran i prioritzaran les accions que ha de contenir el nou Pla, que es posarà en marxa fins a aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes en la nostra societat, acabant amb totes les desigualtats existents per raó de sexe.


239