Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Un total de 6.270 escolars participen en les activitats d’Educació Ambiental al llarg del curs 2023-2024

S’han dut a terme 23 activitats diferents per a un total de 316 grups de 19 centres educatius

Durant el passat curs escolar 2023-2024 es va dur a terme la campanya d’educació ambiental promoguda pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi. En total han participat 6270 escolars, un 40,14% més que el passat any que van ser 4474, escolars de 19 centres educatius, un més que l’any passat. En total són 316 grups, un 35,62% més que l’any passat que en van ser 233.

Al llarg d’aquests mesos han oferit un total de 23 activitats diferents relacionades amb la transició ecològica i el medi ambient, cada centre ha elegit en quines activitats volia participar i amb quants grups. En són 5 més que l’any passat. Aquests són els tallers: Agenda Urbana, Arbres, Barranc del Cint, Canvi climàtic, Canyet xarrada, Canyet visita, Ecoparc, Energia, Fauna urbana, Font Roja, Horts urbans aula, Horts urbans visita, Insectes, Molinar prèvia, Molinar excursió i visita, Reciclatge de paper, Reciclatge tèxtil, Tovalloletes, Usos de plantes – tints naturals, Racó de Sant Bonaventura, Repoblació, 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar) i Serelles. Cal ressaltar l’increment en un 32% de la quantitat de tallers realitzats.

Per altra banda, s’hi han incorporat tres tallers nous: «Insectes», «Arbres» i «Energia». A més, s’ha fet una ampliació de les visites dins del Projecte Canyet i Molinar amb unes xarrades explicatives prèvies a les excursions.

Tant els nous tallers com les xarrades prèvies han tingut molt bona acceptació per part de les escoles. La realització d’aquestes xarrades informatives i introductòries ha sigut opcional; el centre educatiu podia demanar-les o no abans de fer l’activitat del Molinar o la del Projecte Canyet.

S’hi han creat nous tallers o xarrades a demanda d’alguns col·lectius, com és el cas de la «Xarrada informativa sobre l’agenda urbana», relacionada amb l’Agenda 2030, que es va fer al Pare Vitòria amb la col·laboració del tècnic de departament que treballa en el desenvolupament del projecte BIO-UP a Alcoi.

Respecte als centres educatius, Carmelites ha sigut el més participatiu, seguit de Salesianos San Vicente Ferer, El Romeral, Horta Major i Miguel Hernández. Aquestes escoles han destacat per la quantitat de grups que han realitzat els tallers i les eixides.

Tots els col·legis, instituts i centres d’educació d’Alcoi han participat en l’oferta formativa en Educació Ambiental del Departament de Transició Ecològica de la nostra ciutat.

La regidora de Transició Ecològica, Teresa Sanjuán, destaca que «és important la conscienciació amb el nostre entorn des de la infància, l’educació és fonamental per aconseguir una ciutat més sostenible». Sanjuán afegeix: «Volem agrair especialment a les educadores ambientals que han portat a terme aquesta gran tasca i com no als Centres Educatius la seua participació en una campanya que vol fer conéixer a la infància i la joventut de la ciutat els temes relacionats amb el canvi climàtic, la gestió de residus i la recollida selectiva, entre d’altres. És important actuar des de menuts, així serem uns bons gestors de majors».


238