L’ús de la indumentària, pròpia de l’època de mitjan segle XIX, utlizada per a les grans festes, així com la devoció a Saint Lucia, i la tenacitat d’un grup de persones que després de la Guerra Civil van treballar per la recuperació i propagació de la devoció pròpia del gremi dels paperers, ha suposat la seua consolidació com la festa de la Llum, avantsala de Nadal, amb una participació creixent com ho testimonia els més de 1.700 confrares que participen de la celebració.
Aquesta festa se celebra el cap de setmana més pròxim al 13 de desembre (festivitat de Saint Lucia). Festivitat característica en el municipi i de gran tradició per ser la patrona dels paperers. Donada la importància que aquest gremi industrial ha tingut en la nostra vila, és de suposar que la devoció a aquesta santa cobrara importància al nostre poble. Aquesta devoció és impulsada en caràcter de festa, a principis de segle amb l’evolució de la indústria paperera.
El característic d’aquesta festa és la indumentària en què presidida per un clavari i una clavariesa, els homes van abillats amb capa espanyola i barret i vestit negre i les dones amb teula i mantellina espanyola.
La festa consta de cercaviles pels carrers del municipi, en la qual no pot faltar el carrer de Saint Lucia, molt present aquests dies, diana, esmorzar, Solemne Missa Major i #a la vesprada la processó.
Cada dos anys i juntament amb aquesta festa, se celebra el concurs de vestits de paper, en el qual les dissenyadores vesteixen les models amb les seues creacions i desfilen davant el públic expectant. Aquest concurs és de gran interès per l’originalitat dels seus vestits.
Aquest any la festa es celebra el cap de setmana del 14 i 15 de decembre.