Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar

Fitur 2024: Presentació de la nova marca turística, coneixem els arcs monumental i visitem l’hotel rural-restaurant amb encant

La Vila de Biar està promocionant a Fitur 2024 la seua àmplia oferta dels seus diferents recursos i atractius turístics.  I també està donant a conéixer les seues rutes guiades culturals pel centre històric de la localitat, on als seus carrers es mostra al turista/visitant els xicotets detalls, llegendes, la història de la població, tot això amb visites a xicotetes ermites i el pou de la neu.

Cal destacar que recentment, la Direcció General de Turisme va declarat Festes d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana les de Sant Antoni Abat i Rei Pàixaro de Biar, festa única a la Comunitat Valenciana.

A més, la Vila de Biar ha presentat la seua nova marca turística al videowall de Costa Blanca en Fitur,. Un nova imatge turística renovada, la qual funcionarà com a marca paraigua que albergarà totes les accions turístiques del municipi, estarà present en totes les publicacions promocionals del municipi, i que representarà turísticament a aquesta vila. S´ha presentant una identitat visual potent que destaca la rica història, cultura i compromís amb el turisme sostenible. Amb aquesta marca, es busca ressaltar el que fa únic a aquest lloc: la bellesa d’un poble que ha preservat les seues tradicions, cultura i història a través de monuments emblemàtics i detalls als carrers empedrats d’un centre històric cuidat i protegit al llarg dels segles.

 

 

Per a conéixer amb més detall tot el que està Biar a Fitur, en la primera jornada d’aquest cita internacional de turism (dimecres 24 de gener) entrevistem a Magdalena Martínez, Alcaldessa de la Vila de Biar, per a conéixer més detalls de les accions turístiques que s’estan duent a terme en el municipi.

 

 

 

A la Vila de Biar per a poder conéixer millor tots els seus atractius turístics i per a gaudir-los amb tranquilitat hi ha que fer-ho amb una escapada a l’Hotel Rural-Restaurant La Fasana.

 

Situat estratègicament, Hotel La Fasana és el teu punt de partida perfecte per a explorar Biar i els seus voltants. Descobreix la cultura, la història, el patrimoni, les festes, les seues rutes i gaudeix dels paisatges d’aquest encantador municipi i el seu entorn.

En aquest complex turístic rural es pot trobar: l’Hotel Rural La Fasana, el Restaurant La Fasana i l’Agència de Viatges La Fasana. Cadascun d’aquests elements representa una faceta de la seua passió per oferir experiències excepcionals, serveis de qualitat i moments inoblidables.

En Grup La Fasana, creuen en la importància de l’hospitalitat, la qualitat i l’autenticitat. Cadascun dels seus serveis està imbuït d’aquests valors, assegurant que cada hoste, comensal, turista o viatger s’emporte amb si no sols records, sinó experiències que atresorarà per sempre. Els convidem a ser part d’aquesta història i a descobrir tot el que La Fasana i Biar tenen per a oferir.

 

En la segona jornada de Fitur (dijous 25 de gener), entrevistem de nou a Magdalena Martínez, Alcaldessa de la Vila de Biar per a conéixer totes les accions promocionals de Biar que estan duent a terme aquests dies a la fira de turisme més important del món a Madrid.

 

Per altra banda, saben quants arcs hi ha a Biar? A la Vila de Biar es poden visitar i contemplar diferents arcs monumentals, parlem amb Pepe Maestre, arxiver municipal perquè ens parle dels diferents arcs que podem trobar a Biar. Els diferents arcs d’aquesta vila són un excel·lent patrimoni històric i un atractiu turístic a destacar.

 

Els arcs que es poden visitar són:
Arc de Jesús: L’Arc de Jesús, o Porta de Castella (segle XII), és un arc ogival, amb mur de maçoneria, amb rematada superior emmerletada. Es tractava d’una de les antigues portes d’entrada a la vila medieval i donava accés a l’antiga jueria. La denominada Torreta és una de les torres que perdura de la muralla que vorejava a la vila, anterior a l’ampliació del segle XVII.

Arc de Sant Roc: o Porta Real de Xàtiva (s. XIII), formava part del conjunt defensiu de la ciutat medieval i per ella entraven les mercaderies provinents del Regne de València (des de la part de Xàtiva).
Adossada a ell, està l’Ermita de Sant Roc. És una ermita de característiques especials perquè no està al nivell del carrer, ja que per a accedir a ella hem de pujar una escala i passar per damunt de l’arc de la Porta de Xàtiva, i que és part de l’antiga muralla del poble.

Arc del Convent: Se situa a la plaça del Convent, té una arquitectura molt característica, donant entrada a aquesta concorreguda plaça de Biar on es trobava l’antic Convent de Frares Caputxins i posteriorment de Franciscans (des de 1719 fins a l’any 1920). Aquesta placeta, antigament voltada, sempre ha sigut un espai de reunió i esbarjo del veïnat, especialment dels xiquets. En aquest Convent també va estar situat la casa Caserna de la Guàrdia civil i les escoles graduades. I hui està destinat a Casa de Cultura municipal, i al seu costat a escoles infantils i guarderia.

Arc del Parc del Plàtan: Aquest arc o arcada està adossat a les construccions del carrer Santa Anna i és l’arc d’entrada que dona la benvinguda al visitant a l’emblemàtic i popular Passeig del Plàtan de Biar.

Arcs de l’Aqüeducte ogival: L’Aqüeducte ogival té uns 70 metres de longitud. La seua antiguitat està documentada en 1490 i és obra de l’arquitecte Pere Compte, considerat com el millor arquitecte en conducció i anivellament d’aigües, sent el seu ús el de conducció d’aigües per al reg, salvant la “Rambla dels Molins”.
Està construït formant tres ulls, dos d’ells d’arcs apuntats i el més meridional com a arc de mig punt rebaixat. La construcció és de pedra encara que també alterna la rajola de fang cuit. En la seua base existeixen pilars i contraforts de pedra per a contrarestar les puntuals crescudes de la rambla.

 


247