Tot un poble que clama i que viu amb sentiment els dies grans de la Mareta. 502 anys d’història, de tradició i devoció. Enguany, Cocentaina tornarà a obrir les portes de les seues cases de bat a bat per a viure amb alegria, la festivitat de la seua patrona. La Vila Comtal va mostrar en cada acte la devoció i estima per la Mare de Deú del Miracle. Centenars de persones van oferir els seus rams de flors i van fer que el «jardí contestà» envoltara a la «Mareta» a l’església de Santa Maria.
VESPRES
Cocentaina és un referent gràcies al patrimoni arquitectònic i monumental que atresora, tant de caràcter civil, com religiós. Del seu passat medieval ha conservat residències senyorials, castells, muralles i esglésies. El patrimoni contestà va des de l’austeritat del castell de Penella o de l’ermita de Santa Bàrbara, passant pel gòtic militar del Castell, fins al renaixement i el barroc del Palau Comtal i de les esglésies de l’Assumpció de Santa Maria, del Salvador, de Sant Sebastià, dels Franciscans i del monestir de la Mare de Déu del Miracle.
DESCOBERTA DE LA MARE DE DÉU DEL MIRACLE
ANGELUS EN LA CAPELLA DE SANT ANTONI
DIANA
Conta la tradició que el 19 d’abril de 1520, la icona bizantina de la Mare de Déu que presidia la capella de sant Antoni Abat, al Palau Comtal, va plorar 27 llàgrimes de sang mentre el sacerdot Mossén Onofre celebrava l’eucaristia, en un temps colvuls quan la pesta assolava la comarca. I és aquí, enmig de totes aquestes tessitures, on el poble de Cocentaina tot i estar immers en la dificultat, va veure en aquest gest l’esperança d’un futur on la mirada de la Mare de Déu oferia el caliu necessari per no defallir.
TRASLLAT DE LA MARE DE DÉU DEL MIRACLE
OFRENA DE FLORS
MISSA SOLEMNE 1A PART
MISSA SOLEMNE 2A PART
MISSA SOLEMNE 3A PART
PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DEL MIRACLE 1A PART
PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DEL MIRACLE 2A PART
PROCESSÓ DE VOLTA:
Des de llavors, La Mare de Déu és la patrona del municipi i cada abril celebra Festa Gran.
Sent la festa a #IntercomarcalTV