Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Comunitat Valenciana Generalitat Valenciana

Sanitat atén durant la Nit de Cap d’Any un total de 946 incidents a través dels CICU

El Servici d’Emergències Sanitàries de la Conselleria de Sanitat, a través dels Centres d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), ha gestionat durant esta nit de cap d’any un total de 946 incidents entre les tres províncies.

Del total de servicis atesos, des de les 20.00 hores d’este dimarts i fins a les 8:00 hores de hui dimecres, 444 s’han produït en la província de València, 359 en la d’Alacant i 143 en la de Castelló.

Tenint en compte la tipologia de les atencions sanitàries ateses, hi ha hagut 60 casos d’intoxicacions etíliques. Del total, 30 corresponen a la província de València, 22 a la d’Alacant i 8 a la de Castelló.

Un altre tipus d’incidents destacats durant esta nit de l’any són les agressions o baralles. En 21 ocasions han hagut d’intervindre els servicis d’emergències sanitàries. Per províncies, 10 han succeït en la de València, 9 en la d’Alacant i 2 en la de Castelló.

D’altra banda, s’han registrat 17 accidents de trànsit; 10 dels quals en carreteres de la província de València i 7 en la d’Alacant. La província de Castelló no ha necessitat assistència per a cap incident d’este tipus.

La resta de servicis gestionats pels CICU durant esta nit de cap d’any corresponen a patologies mèdiques o accidents comuns o domèstics.

 

Assistència permanent

El personal dels CICU, format per metges coordinadors, infermeres, locutors i documentalistes, treballa ininterrompudament tots els dies de l’any, les 24 hores del dia.

Quan els CICU reben un avís mitjançant en el qual se sol·licita assistència sanitària, s’assigna el recurs assistencial més adequat a eixa demanda, en funció de la prioritat del problema o de la patologia manifestada, així com dels recursos disponibles en el moment que es produïx la urgència.

Cal recordar que, davant qualsevol situació d’urgència mèdica, cal cridar immediatament al telèfon d’emergències 112. És fonamental mantindre la calma i respondre de manera ràpida i concisa al breu qüestionari realitzat pels teleoperadors per a aconseguir una gestió òptima de l’avís.

També és important proporcionar direcció precisa del lloc a on està ocorrent la urgència, indicar sexe i edat aproximada de cada pacient, així com qualsevol altra informació que es conega (malalties o antecedents) amb la finalitat de facilitar l’atenció mèdica.


209