L’Ajuntament de Muro, ha posat en marxa un procés participatiu per a determinar els usos i equipaments que els veïns i veïnes de Muro desitgen per a l’emblemàtica zona verda del Batà .
Aquest espai de prop de 5.000 metres, està situat molt prop del casc antic de la població , i es convertirà per a tots els murers i mureres en un referent per als moments de descans, esbarjo i de realització d’activitats.
Per tot això , i invocant a la democràcia participativa i horitzontal , es va estructurar aquest procés en diverses fases; una primera amb participació de tots els grups polítics que integren el consistori murer- perquè aportaren les seues idees , anhels i suggeriments-, seguida de les entrevistes grupals realitzades als tècnics municipals amb relació directa amb l’espai verd (Urbanisme , Cultura, Medi Ambient , Serveis Socials, Educació, Esports, etc…).
En la fase posterior van cobrar protagonisme les associacions locals , els representants de les quals van poder debatre, promoure i reflexionar mitjançant uns tallers-entrevistes realitzats per l’empresa encarregada del procés.
Finalment , i sobre la base de les propostes realitzades prèviament, s’adjunta -per a la participació de la població- un qüestionari per a puntuar les opcions oferides , i a més, amb la possibilitat de proposar nous conceptes.
Amb aquesta manera de treballar l’Ajuntament de Muro busca , a més de la participació democràtica de la ciutadania, fomentar el debat i la reflexió, crear sinergies, i buscar consensos darrere de la realització d’un parc d’usos transversals i adaptat a tots els estrats de la població, amb transparència, rigor i responsabilitat.
Perquè l’Ajuntament de Muro – com no podria ser d’una altra manera – és un ferm defensor de la seua riquesa medi ambiental, cultural i del patrimoni autòcton , a més de garant del dret de les persones a tindre accessibilitat, sostenibilitat i seguretat en les diferents installacions i espais públics.
Per a arribar a aconseguir aquestes cotes es requereix altura de mires, corresponsabilitat i visió de progrés, i això no s’aconsegueix amb postures radicals.
Per tant no s’entén que persones i collectius – la majoria sense tindre coneixement ni respecte pel funcionament del procés – intenten torpedinar, condicionar i distorsionar la realitat sobre un procediment obert , dialogant i inclusiu.
«Des de l’Ajuntament de Muro insistim a convidar a la ciutadania perquè s’implique en el Procés Participatiu del Batà” , amb coneixement de causa i energia participativa, per a fer de Muro un poble millor, més habitable i del qual ens puguem sentir orgullosos».