Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

El Museu de la Nina ha representat a Onil en la Geographical Indications Conference 2025

El Museu de la Nina d’Onil, juntament amb una xicoteta representació de la indústria canyellera local, va participar en la Geographical Indications Conference 2025, celebrada en la seu de l’EUIPO a Alacant els dies 28 i 29 de gener.. Aquest prestigiós esdeveniment internacional va reunir experts i representants de diversos sectors per a destacar el valor dels productes amb indicacions geogràfiques protegides i el seu impacte en l’economia global.

 

 

Durant la conferència, Onil va tenir l’oportunitat d’exhibir el seu llegat artesanal a través d’una exposició especial, on es va mostrar el procés d’elaboració d’una nina, des del seu disseny inicial fins al producte final. Aquesta mostra va permetre als assistents conèixer de prop la tradició, l’artesania i la innovació que han convertit a Onil en un referent mundial en la fabricació de nines.

El Museu de la Nina va aprofitar l’ocasió per a difondre la seua labor en la conservació i promoció del llegat històric de la indústria joguetera, explicant l’evolució del sector al llarg dels anys i el seu impacte en la identitat local.

La participació d’Onil en la Geographical Indications Conference 2025 va ser una gran oportunitat per a reforçar el prestigi internacional de la nina d’Onil i generar noves oportunitats per a la indústria local. Des de l’organització, es va valorar molt positivament l’acolliment de l’exposició i l’interès generat entre els assistents.

Amb aquesta iniciativa, Onil reafirma la seua posició com a bressol de la nina i continua apostant per la difusió del seu patrimoni industrial i cultural en l’àmbit internacional.


208