Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

Arqueòlegs de la UA expliquen Cabezo Redondo, els seus avanços i troballes, en les Jornades de Portes Obertes d’aquest cap de setmana

Arqueòlegs de la UA expliquen Cabezo Redondo

Al mateix temps que continuen les excavacions a Cabezo Redondo, a Villena (Alacant), obri les portes el pròxim cap de setmana, dissabte 24 i diumenge 25 de juliol del 2021, en les XXIV Jornades de Portes Obertes del jaciment arqueològic. Durant les jornades els visitants podran conèixer els avanços i les noves troballes descobertes en les excavacions que s’estan duent a terme aquests dies. Després d’un any sense poder excavar a causa de la pandèmia, l’equip dirigit pels professors de la Universitat d’Alacant Gabriel García Atiénzar i Virginia Barciela González, tots dos investigadors de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH); Laura Hernández Alcaraz, directora del Museu Arqueològic Municipal de Villena; i el catedràtic emèrit de la UA Mauro S. Hernández Pérez, es troben en plena excavació, amb la participació de l’alumnat i comencen a arribar als nivells arqueològics.

El jaciment de Cabezo Redondo de Villena és un dels pocs que posseeix evidències d’ocupació continuada entre l’edat del bronze antic i el bronze tardà. La nova campanya d’excavació arqueològica a Cabezo Redondo s’està desenvolupant des del passat dia 5 i fins al 29 de juliol del 2021.

Les Jornades de Portes Obertes permeten complir amb la comesa de la transferència dels resultats de la investigació. Durant la visita a l’assentament, una part dels membres de l’equip explicarà tant les característiques generals del poblat com les novetats principals descobertes durant la campanya.

A causa de la situació sanitària actual les visites estaran regulades per l’Oficina de Turisme de Villena. L’horari de visites serà de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 19.30 hores, tant el dissabte 24 com el diumenge 25. Les visites començaran cada mitja hora i es faran grups de 15 persones més el guia. Són gratuïtes i es poden reservar mitjançant el formulari que trobareu més avall. Encara que són a l’aire lliure, es recomana l’ús de màscareta.

En els treballs arqueològics intervenen investigadores predoctorals adscrites a l’INAPH, i també una desena d’estudiants del grau en Història i el màster en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni de la UA. La intervenció està finançada amb càrrec als pressupostos de l’Ajuntament de Villena, i també amb els fons d’investigació dels investigadors de la UA.


240