Els guardons seran lliurats el pròxim dia 16 de novembre al paranimf.
Fernando Alarza i Iván Cano rebran el dimarts que ve, 16 de novembre, el Premi al Mèrit Esportiu Universitari que concedeix el Consell Social de la Universitat d’Alacant, mentre que el Premi Voluntariat Universitari ha recaigut enguany al programa Voluntariat UA Emergència Social Col·lectiva.
Aquests guardons, que es concedeixen des de l’any 2017, seran lliurats en una gala que tindrà lloc al paranimf de la Universitat amb l’assistència d’Amparo Navarro per primera vegada en qualitat de rectora, així com del president del Consell Social, Adolfo Utor.
Fernando Alarza pertany a l’equip de triatló de la UA i ha participat en els Jocs Olímpics Tòquio 2020 en la prova individual d’aquest esport, en què va aconseguir la 12a posició, i també en la de relleus mixtos, en la qual va obtenir la 10a posició. Entre els seus mèrits esportius cal destacar que Alanza va ser el campió d’Espanya de triatló el 2020 i va quedar com a quart classificat en el campionat del món 2019.
Així mateix, rebrà també el premi al Mèrit Esportiu l’estudiant del grau d’Enginyeria en So i Imatge en Telecomunicació en la Universitat d’Alacant Iván Cano, qui ostenta l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al mèrit esportiu per la seua medalla de plata en els passats Jocs Paralímpics de Tòquio. Cano és actualment el subcampió d’Europa en la seua categoria i en els Jocs va realitzar un salt de 7,04 metres, que li va valdre la medalla de plata en salt de longitud de la classe T13 de discapacitats visuals.
D’altra banda, el Consell Social ha volgut reconèixer la tasca desenvolupada pels membres del projecte Voluntariat UA Emergència Social Col·lectiva amb el Premi al Voluntariat Universitari. El programa, que va estar coordinat per l’aleshores vicerectora de Responsabilitat de Social de la UA, María José Rodríguez Jaume, tenia com a finalitat el reclutament de persones de la comunitat universitària que feren tasques capaces de minimitzar els efectes de l’emergència sanitària provocada per la pandèmia. El voluntariat es va activar durant el confinament amb la inscripció d’un total de 1.012 persones, les quals, en funció de les seues capacitats i disponibilitat, van participar en diferents programes. Amb l’actuació d’aquest voluntariat es va aconseguir cobrir necessitats tan bàsiques com el subministrament d’aliments a persones vulnerables, suports en l’aprenentatge, ajudes en els costos de matrícula, acompanyament psicològic, assessorament nutricional i de mobilitat, tramitació d’ajudes i, fins i tot, d’hàbits saludables i la fabricació i el repartiment de màscares.