Organolèptica del Vi; Oratòria en Anglès i en Espanyol per a Futures Líders; Oncologia: Tractament i Atenció Humanitzada al Pacient; Protocol Bàsic per a Organitzadors d’Actes Culturals i de Patrimoni, i l’Autoaprenentatge com a Recurs per al Professorat de Valencià, integren la temàtica estiuenca per al setembre
Alacant. Dimecres, 1 de setembre de 2021
La Universitat d’Alacant reprèn el programa de Cursos d’Estiu Rafael Altamira després del període vacacional amb cinc propostes per al mes de setembre: Organolèptica del Vi segons el seu Origen i Elaboració; «I am speaking»: Oratòria en Anglès i en Espanyol per a Futures Líders; Oncologia: Tractament i Atenció Humanitzada al Pacient; Protocol Bàsic per a Organitzadors d’Actes Culturals i de Patrimoni, i l’Autoaprenentatge com a Recurs per al Professorat de Valencià.
El programa arranca divendres que ve, 3 de setembre, amb el curs semipresencial, a la Seu Universitària de la Vila Joiosa, l’Autoaprenentatge com a Recurs per al Professorat de Valencià. El curs s’adreça a professors o futurs professors de valencià i a estudiants de Filologia, Magisteri i Traducció i Interpretació, per a fer-los a conèixer recursos, mètodes i estratègies dirigides a aconseguir que el futur alumnat adquirisca els coneixments bàsics de valencià. (3 i 4 de setembre. Direcció Brauli Montoya).
La proposta següent, Organolèptica del Vi segons el seu Origen i Elaboració, començarà dilluns, 6 de setembre, i abordarà les denominacions d’origen, els vins de Pago i la simbiosi entre vins i plats, entre altres qüestions. Les sessions alternaran contingut teòric i tasts de vins, i tindran lloc del 6 al 10 de setembre, dirigides per la professora del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia de la UA Marina Ramos Santonja (campus Sant Vicent del Raspeig. Aula A3/0005 de l’aulari III).
El curs en línia Protocol Bàsic per a Organitzadors d’Actes Culturals i de Patrimoni és la següent proposta del programa, un curs que començarà el 13 de setembre amb l’objectiu de formar en l’aplicació de la normativa fonamental de protocol oficial en actes culturals i de patrimoni. S’abordarà la lletra de la norma i l’esperit de la norma en actes com presentació d’exposicions, obres literàries, troballes d’investigació i espectacles. Dirigit per la professora Rosa M. Torres, del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA, el curs tindrà lloc del 13 al 16 de setembre, organitzat per la Seu Universitària de la Vila Joiosa.
El 17 de setembre començarà a la Seu Universitària de Cocentaina el curs Oncologia: Tractament i Atenció Humanitzada al Pacient. Aquest curs pretén dotar de coneixements, eines i destreses els professionals sociosanitaris per a millorar la comunicació en la relació d’ajuda amb el pacient de càncer. L’objectiu prioritari del curs és fer conèixer les aplicacions de les radiacions ionitzants en medicina i, en particular, en el tractament del càncer, i fomentar la relació humana cuidador-pacient. La professora del Departament Física Aplicada de la UA Isabel Abril dirigeix aquest curs que s’impartirà els dies 17, 18, 24 i 25 de setembre.
El programa de Cursos d’Estiu Rafael Altamira 2021 conclourà amb el curs «I am speaking»: Oratoria en Anglès i en Espanyol per a Futures Líders, del 21 al 30 de setembre, en modalitat dual. La directora del curs, Yolanda de San Rafael Sánchez, professora del Departament de Filologia Anglesa de la UA, assegura que «per a un correcte desenvolupament professional és essencial proporcionar a l’alumnat coneixements i eines d’oratòria que milloren sensiblement la seua habilitat per a comunicar-se, perquè avui dia els joves s’exposen moltíssim més que abans a causa de la cultura en línia imperant». L’objectiu d’aquest curs és que les alumnes i futures professionals puguen pujar el nivell de la seua comunicació professional diària: presentacions acadèmiques, treball en xarxa, entrevistes de treball i reunions, tant en línia com fora de línia. (Modalitat Dual. Aula A2/E04. Aulari II. Campus Sant Vicent del Raspeig)