Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

Els Cursos d’Estiu de la UA a la Ciutat de la Llum arranquen avui amb Finançament i Fiscalitat en l’Audiovisual

Els Cursos d'Estiu de la UA a la Ciutat de la Llum arranquen avui amb Finançament i Fiscalitat en l'Audiovisual

Amparo Navarro, vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement de la UA, i Pilar Pérez Solano, directora dels Cursos d’Estiu en Ciutat de la Llum, han inaugurat aquest matí el primer dels tres cursos que s’hi impartiran aquest mes de juliol

Alacant. Dilluns, 3 de juliol de 2017

La Universitat d’Alacant i la Generalitat Valenciana ofereixen tres dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA que, amb temàtica cinematogràfica, s’impartiran durant el mes de juliol en la Ciutat de la Llum. Aquest matí ha començat la primera de les propostes estiuenques de cinema, Finançament i Fiscalitat en l’Audiovisual, que es durà a terme durant tota la setmana, fins al divendres 6 de juliol, a les instal·lacions de la Ciutat de la Llum.

La vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement de la UA, Amparo Navarro, i la directora dels cursos de la Ciutat de la Llum, Pilar Pérez Solano, han inaugurat aquest matí aquest nou curs en el qual es tractarà el quadre de finançament del sector audiovisual que ofereix Espanya, tant pública com privada, i els principals mercats internacionals, les fonts disponibles, la forma de negociació, el tipus de producte elegible i els límits de cada tipus de finançament aplicable a llargmetratges de ficció, sèries i documentals. Aquesta proposta, que els organitzadors qualifiquen de «necessària i innovadora», està dirigida per John Sanderson i Pilar Pérez Solano, i compta amb els professors Isabel Mariscal Alonso i Mariano L. Arrieta, que impartiran els continguts.

El programa d’aquesta segona edició dels Cursos d’Estiu a la Ciutat de la llum inclou també el curs La Música per a Audiovisual, que tindrà lloc la setmana vinent, del 10 al 14 de juliol. El curs, impartit pel músic alacantí Luis Ivars, tres vegades nominat als Premis Goya en la categoria de millor cançó, exposarà les virtuts i els secrets de la bona aplicació de la música a la imatge per a aconseguir optimitzar la seua aportació a l’obra audiovisual amb l’objectiu d’«entendre la música per a audiovisual en totes les seues etapes i facetes», així com conèixer com es desenvolupa la relació del compositor i del procés musical amb el director, muntador o productor (direcció: John Sanderson i Pilar Pérez Solano).

Conclourà el programa l’última setmana del mes, del 24 al 28 de juliol, amb una proposta que ha generat una àmplia expectació: Ficció i Adaptació Literària per a Televisió. Any Blasco Ibáñez, que serà impartit pel reconegut guionista de televisió Javier Olivares, creador entre altres ficcions de l’aplaudida sèrie El ministerio del tiempo.

Aquest curs aprofundirà en el guió i adaptació literària, al mateix temps que estarà centrat en la commemoració de l’Any Blasco Ibáñez. A través de classes conferència i altres pràctiques, es mostraran les claus de l’ofici de guionista i la creativitat dins del panorama de la ficció televisiva actual (direcció: Juan Antonio Ríos i Pilar Pérez Solano).

Luis Ivars

Si alguna cosa defineix Luis Ivars com a compositor és el seu eclecticisme. Des dels seus inicis en la música clàssica, les seues experiències musicals han passat per estils com el pop, rock, jazz, funky, electrònica o ètnica, en grups com Mediterráneo, Danza Invisible, Slac Jazz o Boogie Children R&B, abans de dedicar-se definitivament a la música de cinema. Tabarka, de Domingo Rodes, va ser el seu primer llargmetratge al qual van seguir Tiempos de Azúcar, Sagitario, La Dama Boba, Tarancón el Quinto Mandamiento o Capitán Trueno, entre altres projectes, amb directors com Juan Luis Iborra, Vicente Molina Foix, Manuel Iborra, Amer Alwano Antonio Hernández.

Nominat tres vegades als Premis Goya en la categoria Millor Cançó Original: 2016 per «Descubriendo India», de Bollywood Made in Spain; 2015 per «Como me mata el tiempo», de la pel·lícula Matar el Tiempo d’Antonio Hernández; 2014 per «Me ducho en tus besos», en coautoria amb Raúl Marín i F. Merinero.

La seua immersió en les músiques de l’antiguitat ha donat so a nombrosos museus arqueològics com el Marq (Millor Museu Europeu de 2004), Valltorta (Castelló) Beneficència (València)… i molts altres de temàtica més contemporània com Muvim, Mubag o de la Festa, d’Alcoi. És president honorífic de Musimagen, l’Associació Espanyola de Compositors per a Audiovisual, i ha exercit la presidència de FFACE (Federation of Film & Audiovisual Composers of Europe), a més de membre de la directiva d’ECSA (European Composers & Songwriters Alliance).

Javier Olivares Zurilla

Nascut a Madrid el 1958, és llicenciat en Història per la Universitat Complutense de Madrid i màster en Estètica per l’Autònoma de Madrid. Va exercir de crític d’art en la revista Lápiz i va ser redactor en cap de La Luna de Madrid.

Ha sigut dramaturg amb adaptacions de Pantaleón y las visitadoras (Mario Vargas Llosa) i Tristana (Benito Pérez Galdós). Guionista de sèries espanyoles d’èxit com Los Serrano, Los hombre de Paco, Robles investigador, Pelotas, El secreto de la porcelana i Camino de Santiago, així com director argumental de les últimes temporades de Ventdelplà. És creador d’Isabel, Víctor Ros, Kubala, Moreno i Manchón, Infidels, i d’El Ministerio del Tiempo.


241