Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La Compañía Lírica Alicantina porta al Paranimf de la UA la sarsuela “La rosa del azafrán”

Quaranta artistes interpreten aquesta adaptació lliure de la novel·la “El perro del hortelano”, de Lope de Vega.

La sarsuela arriba al Paranimf de la Universitat d’Alacant, el pròxim dimecres 9 de gener a les 19 hores, amb La rosa del azafrán, una proposta de la Compañía Lírica Alicantina, que interpretarà la seua adaptació lliure de la novel·la El perro del hotelano, de Lope de Vega.  Juanma Cifuentes dirigeix aquesta obra, amb llibret de Federico Romero i Guillermo Fernández-Shaw, música de Jacinto Guerrero, i il·luminació de Juanjo Llorens. Les entrades ja estan disponibles, amb un preu de 5 euros, en www.instanticket.es

La Rosa del Azafrán

Sinopsi

En l’Espanya de postguerra una dona, Sagrario, decideix fer-se càrrec de la finca on es va criar. Famílies, com la seua, desmembrades per la guerra, i un propietari, Don Generoso, que ha perdut la raó per la ruïna econòmica i la mort del seu fill en la guerra, tiren avant en temps molt difícils gràcies a l’esforç d’una dona feta a si mateixa. L’arribada de Juan Pedro a la finca no suposa més inconvenients fins que aquest fixa els ulls en Catalina, una de les treballadores. Els costums i les conveniències socials de l’època converteixen aquest amor en impossible. Però Custodia, la dida de Sagrario, hi trobarà la solució.

Compañía Lírica Alicantina

La Compañía Lírica Alicantina es dedica, exclusivament, a la sarsuela de manera amateur. Es va fundar al febrer de 1969. Precisament un mes abans, el 18 de gener, se li havia tributat en l’antic teatre dels Germans Maristes, un homenatge al gran baríton Marcos Redondo, retirat anys arrere dels escenaris i, en reunir-se per a organitzar i representar aquest esdeveniment, un grup d’alacantins va decidir la creació d’una agrupació lírica, projecte que va cristal·litzar un mes després amb el naixement d’aquesta societat cultural. A partir de 2003 van començar a funcionar amb l’Orquestra Simfònica del Vinalopó, dirigida pel mestre José Antonio Pérez Botella, amb memorables actuacions en tota la nostra província, com les realitzades dins de les gales líriques patrocinades per la Diputació Provincial al Tossal de Manises, posant en escena La del manojo de rosas, a l’agost de 2003, La tabernera del puerto, a l’any següent, El cantar del arriero, el 2005, i Los gavilanes, el 2006, amb l’assistència en cada ocasió de més de 3.000 persones. El grup ha estat dirigit musicalment per Fernando Pérez i Juanita Ibáñez, durant els primers anys, i entre 1979 i 2007, pel mestre José Garberí, al qual van seguir Luis Molina, Saúl Martínez i, en l’actualitat, Christian Lindsey.

 

Fitxa artística

Elenc:

– Sagrario: Ascensión Padilla.

– Juan Pedro: Javier Rubio.

– Catalina: Mari Carmen Yelo / Dolaura Hernández.

– Moniquito: Domingo Martínez / Josué López.

– Custodia: Juana María de Toro / Esther Díaz / Carmen Rubio.

– Carracuca: Nacho Hernández.

– Don Generoso: Alberto Galera.

– Lorenza: Alicia Botella / Encarna Cerdà.

– Micael: José Manuel Espinosa.

– Quilino: Pepe Crespo.

Direcció escènica: Juanma Cifuentes.

Direcció musical: Christian A. Lindsey

Escenografia: José María Morán Berruti

Figurinisme: Alberto Galera.

Producció: Nacho Hernández – Pepe Crespo


245