Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La UA ofereix quatre cursos internacionals en el programa d’estiu “Rafael Altamira”

La UA ofereix quatre cursos internacionals en el programa d’estiu “Rafael Altamira”

Negocis, Economia, Microorganismes Extremòfils i Salut Pública, configuren l’oferta internacional de cursos d’estiu, coorganitzats amb prestigioses universitats com la Caledonian University (Glasgow); la University of Missouri-Columbia (EUA); Wageningen University & Research (Holanda) i la Universitat Autònoma de Madrid

Alacant. Dijous, 8 de juny de 2017

Els Cursos d’Estiu “Rafael Altamira” de la Universitat d’Alacant ofereixen, des de fa diversos anys, cursos de marcat caràcter internacional que s’imparteixen íntegrament en anglès. En aquesta edició del 2017, aquest apartat internacional inclou quatre cursos en diferents disciplines acadèmiques que s’impartiran en el Campus de la UA durant els mesos de juny i juliol: “Business, Economy & Society. Issues for a knowledge and information society”; “Summer Business Program”; “Técnicas de estudios de microorganismos extremófilos”; i “Public Health Assets”..

El programa d’enguany té l’objectiu principal d’oferir un autèntic marc internacional a professors, investigadors i estudiants de tot el món en el campus de la UA, amb cursos específics impartits tant per acadèmics de la UA com per professorat i experts internacionals, concretament de les universitats Caledonian University (Glasgow); University of Missouri-Columbia (EUA); i la Wageningen University & Research (Holanda), a més d’una col·laboració més amb la Universitat Autònoma de Madrid. Aquesta oferta està oberta a estudiants i professionals que tinguen vocació internacional i un nivell mitjà en anglès i suposa un espai de trobada en la mateixa UA amb estudiants i professionals arribats de tot el món, per a compartir l’aprenentatge des d’una perspectiva internacional i multicultural.

El programa estiuenc internacional començarà el pròxim 26 de juny “amb una alta demanda”, com afirmen els organitzadors, uns cursos que quasi tenen ja completa la matrícula.

Els cursos:

Business, Economy & Society. Issues for a Knowledge and Information Society

Del 26 al 30 de juny (Coorganitzat amb Glasgow Caledonian University)

Aquest curs es presenta com un espai de trobada entre estudiants de doctorat i investigadors consolidats, especialment de les àrees d’economia, empresa, societat i comunicació. El principal objectiu que té és tractar temes actuals d’investigació, intercanviar estratègies i metodologies, facilitar la cooperació i la creació de xarxes col·laboratives entre el professorat i l’alumnat de doctorat de les dues institucions.

Summer Business Program

Del 26 de juny al 20 de juliol (Coorganitzat amb la Universitat de Missori-Columbia)

Aquest programa de quatre setmanes de durada és el més veterà de la programació ja que es va iniciar l’any 2006 i actualment és un dels més sol·licitats pels estudiants internacionals. És una oportunitat única per a fer un aprenentatge intercultural entre estudiants nord-americans i europeus, a través de classes formades per estudiants provinents de la Universitat de Missouri-Columbia (EUA) i estudiants d’altres universitats europees, incloent la Universitat d’Alacant. El programa es divideix en dos mòduls: el primer d’aqeusts impartit per professorat de la Universitat de Missouri-Columbia i, el segon impartit per la Universitat d’Alacant. Aquest curs de l’àrea econòmica alterna les classes teòriques amb visites a diferents empreses de la província.

Tècniques d’Estudis de Microorganismes Extremòfils

Del 26 al 30 de juny (En col·laboració amb la Universitat Autònoma de Madrid)

S’entén com a ambient extrem aquell en què la temperatura, l’acidesa, la salinitat, la pressió o el nivell de radiació són hostils per a la vida, des d’un punt de vista antropocèntric. Els organismes que viuen en aquests ambients s’anomenen extremòfils i estan tan perfectament adaptats al medi que tots els seus components funcionen d’una manera òptima en aquestes condicions extremes. L’interès del seu estudi té un vessant bàsic, relacionat amb els processos d’evolució i origen de la vida a la Terra i la possible presència que tenen en altres planetes; i una altra aplicada, atesa la gran quantitat de substàncies amb un interès biotecnològic produïdes per aquests microorganismes. En aquest curs es presentaran les tècniques més actuals d’estudi de microorganismes extremòfils , des de la caracterització bioquímica dels seus enzims fins a l’anàlisi de les comunitats microbianes que habiten ambients extrems.

“Public Health Assets”

Del 17 al 28 de juliol (En col·laboració amb Wageningen University & Research (Holanda)

L’European Training Consortium for Public Health and Health Promotion (ETCPHHP) funciona ja fa 25 anys, amb una metodologia innovadora i fent cursos presencials de dues setmanes, i la Universitat d’Alacant és la seu de la pròxima edició. L’objectiu principal del curs és familiaritzar els assistents amb els conceptes relacionats amb els actius de salut i les experiències que hi ha en marxa a Espanya i Europa, especialment en la seua relació amb la salutogènesi i la promoció de la salut.

El simposi CONCHA COLOMER, inaugurarà aquest curs el dia 17 de juliol, amb inscripció independent, i es va instaurar per al reconeixement i la memòria de tota una trajectòria vital i professional dedicada a la lluita per la salut pública i la promoció de la salut. Concha Colomer Revuelta (1954-2011), gran defensora dels drets de la dona, va tenir una gran influència a tota Europa i Llatinoamèrica i va ser cofundadora de l’European Training Consortium for public health and health promotion.


240