La nova programació cultural de la Universitat dAlacant (ACUA) ha sigut presentada aquest matí en roda de premsa pel subdirector de Cultura, Joaquín Quílez. La programació dissenyada per al primer quadrimestre del nou curs acadèmic inclou onze activitats culturals per a tots els gustos: teatre, música, dansa i circ, a més dexposicions, una proposta cultural marcada per la producció pròpia i per la col·laboració institucional amb el Festival de Circ Contemporani dAlacant, la Mostra dAutors Contemporanis o lInstitut Valencià de Cultura. Lactivitat comença, precisament, amb una de les actuacions fruit de la col·laboració institucional, el pròxim dimecres 27 de setembre, amb Habitación 801 de la companyia Lucas Locus, dins del Festival Circarte 2017, amb el qual la UA col·labora des de fa anys.
Per a aquest primer quadrimestre del curs el teatre predomina en el disseny de la programació amb sis propostes teatrals, algunes que formen part de la XXV Mostra dAutors Contemporanis amb la qual la UA col·labora activament, i la posada en escena al Paranimf de lobra de Sukei a Naima de Gemma Miralles (8 de novembre a les 20 hores) i La guerra dels mons 2.0 de la companyia LHorta Teatre (9 de novembre a les 20 hores). En col·laboració amb lInstitut Valencià de Cultura i la Xarxa Alcover, es posarà en escena lobra El fill que vull tindre, a càrrec de la companyia El pont flotant (18 doctubre a les 20 hores). També en aquest apartat teatral sinclouen les obres de producció pròpia de lAula de Teatre de la UA Besos (3 doctubre a les 11.30 hores), Comedia sin Título (24 doctubre a les 11.30 hores) i La Marea (25 doctubre a les 20 hores).
La Música arribarà de la mà de Maria Arnal i Marcel Bagés, que presentaran el seu últim disc al Paranimf (4 doctubre a les 20 hores) i amb el Concert Didàctic Los orígenes de tus músicas: desde la prehistoria hasta hoy, amb direcció de Benjamin Sun (15 de novembre a les 11.30 hores).
La dansa omplirà el Paranimf el 21 de novembre a les 20 hores amb lespectacle Pélvico, també en col·laboració lInstitut Valencià de Cultura, sota la direcció dAsun Nogales.
Per a finalitzar la programació, el 22 de novembre tindrà lloc lespectacle #ElAmorEsChulo, un esdeveniment que pretén fomentar lamor real, la Igualtat i la Diversitat i reescriure el compte amb les lletres i les cançons de joves poetes i autors actuals.
La programació ACUA es completa amb lapartat expositiu. La primera de les mostres es va inaugurar divendres passat a la sala Sempere del MUA III Residències Plus, que exposa els treballs fets pels artistes becats en el programa Residències Plus del MUA. Avui dilluns 18 de setembre sobrirà al públic Notes de Color. Col·lecció MUA, amb fons de la col·lecció del Museu, fins al juny 2018. Aquesta proposta expositiva reuneix les obres de 17 artistes que evidencien com el color és el llenguatge que permet una comunicació sensitiva que va més enllà de les paraules.
Al mes doctubre arribarà lExposició Homenatge a Miguel Hernández. 75×75´, una mostra col·lectiva en la qual participen 130 artistes i que podrà visitar-se fins a mitjan novembre (organitza la Comissió Cívica dAlacant per a la Recuperació de la Memòria Històrica). També a loctubre i fins a principis del gener podrà veures al MUA la mostra Fundació Newcastle. La Fundació té la seu en una casa de nines i la col·lecció està centrada en lart espanyol entre finals del XX i principis del XXI. Aquesta exposició està comissariada pel director de la Fundació, Javier CastroFlórez.
Al novembre sobrirà al públic una exposició de Paleontologia amb la qual es complementa un congrés dedicat a les investigacions en aquesta àrea. El 10 de novembre el protagonista serà lartista Pepe Calvo, que presenta la mostra Holy Interiors fins al 14 de gener, comissariada per J.A. Roche. I finalitzarà el mes de novembre amb una nova exposició dedicada a Joan Valls (del 29 de novembre al 14 de gener) titulada 100 vegades Joan Valls, una mostra col·lectiva en la qual nou artistes reten homenatge al poeta, comissariada per Lucía Romero i Rubén Fresneda.